När ”Family guy”-skaparen Seth MacFarlane gör långfilm sätter han en animerad teddybjörn i huvudrollen. Men det är ingen familjekomedi. – Språket har gjort den barnförbjuden, säger han.

UPI

Medan ”Family guy” hade sitt ursprung i ett par idéer för tecknade filmer som Seth MacFarlane utvecklat kom ”Ted”  en annan väg. – Det var en idé som funnits i mitt huvud ett bra tag. När det var dags för mig att göra min första film  verkade det som en historia som skulle bli en mycket bättre film än serie, säger han. 

Det går bra för Seth MacFarlane, 38. Han ligger bakom tv-serier som ”Family guy”, ”American dad!” och ”The Cleveland show”, har över 2,8 miljoner följare på Twitter och en lovande karriär som storbandssångare. I måndags blev det dessutom klart att han fått det prestigefyllda jobbet att leda Oscarsgalan den 24 februari.

Som om inte det var nog har Seth MacFarlane regisserat sin första långfilm, komedin ”Ted”, som har Sverigepremiär i dag. 

Idén – om en pojke vars teddybjörn (som MacFarlane gör rösten till) kommer till liv – ser kanske barnslig ut på papper. Men Seth MacFarlanes mål var att göra situationen trovärdig – även när det handlade om ett utdraget gräl mellan den nu vuxne  mannen Mark Wahlberg och hans motion-capture-skapade nallebjörn Ted.

– Hela skämtet med slagsmålsscenen var att vi ville spela den så realistiskt som möjligt. Vi ville att det skulle kännas som en slagsmålsscen i ”Bourne identity”, säger Seth MacFarlane. 

”Ted” är barnförbjuden trots att den varken innehåller något utstuderat sex eller tunga droger. 

– Men språket har gjort den barnförbjuden. Den första klippningen hade många fler ”fuck”. Vi klippte ner det eftersom vi märkte att det började slita ner det gulliga i historien, säger MacFarlane.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset