Den sexåriga pojken sköt sin tre år gamla bror i huvudet. Bilden är en genrebild och har ingenting med artikeln att göra.
Den sexåriga pojken sköt sin tre år gamla bror i huvudet. Bilden är en genrebild och har ingenting med artikeln att göra.

Tre bröder lämnades hemma ensamma i den amerikanska staden Philadelphia, när tragedin ägde rum. En av bröderna, sex år gammal, fick tag på ett skjutvapen i ett sovrum – och sköt sin treårige bror i huvudet, rapporterar NBC.

Efter viss tystnad sedan massakern i Las Vegas har den amerikanska vapenlobbyn på nytt gjort sig hörda. I en ny film går NRA till attack mot liberala röster och visar sitt stöd till Donald Trump. De påstår bland annat att presidenten är utsatt för den ”mest hänsynslösa attacken på en president och de människor som röstat på honom i amerikansk historia.”

Samtidigt som debatten på politisk nivå tagit ny fart kommer fler nyheter om tragiska skjutningar i USA – en av de starkaste de senaste dagarna kommer från den amerikanska staden Philadelphia där tre bröder i lördags hade lämnats ensamma.

En av pojkarna, 6 år gammal, fick då tag på ett skjutvapen i ett sovrum i huset. Med vapnet sköt sexåringen sin treårige bror i huvudet, skriver NBC News, som hänvisar till polisuppgifter.

LÄS MER: Autistisk sexåring skjuten till döds av polis

Grannar ska ha hört skottet gå av och kontaktade föräldrarna innan treåringen kunde föras till sjukhus.

Enligt NBC har pojkarnas pappa nu åtalats för att ha äventyrat barnens säkerhet.

Den treåriga pojken vårdas för närvarande på sjukhus, och läget beskrivs av polisen som akut.

LÄS MER: Pojke hittade revolver i hemmet – sköt sin lillebror till döds

Här är NRA:s kritiserade reklamfilm.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om skjutningar