Mats Almegård

Elektrorockaren Peaches är känd för att ha en av rockvärldens fräckaste tungor.

Elektrorockaren Peaches är tillbaka – med en politisk agenda och en rejäl dos sex.
Nyligen annonserade Neil Young att han vill ställa George W Bush inför riksrätt. Låten ”Let’s impeach the president” har redan diskuterats flitigt i USA. Senare i sommar kommer diskussionen förmodligen att blossa upp igen. Då släpper elektrorockaren Peaches (Merrill Nisker) sin tredje skiva, ”Impeach my Bush”.
Är man bekant med Peaches vet man också att titlar brukar vara dubbeltydiga. Så är det även denna gång. En av rockvärldens fräckaste tungor är tillbaka.
– Ja, ”my Bush” syftar inte bara på en dålig president, haha.

VILL UTMANA
På omslaget till förra skivan poserade Peaches i helskägg. Det och titeln ”Fatherfucker” var tillräckligt för att konservativa skulle reagera.
– ”Motherfucker” är amerikanska språkets mest använda ord. Prince kan sjunga ”Sexy MF” och ingen reagerar. När jag säger ”fatherfucker” svimmar folk. Jag vill inte att vår värld ska se ut så. Vi tjejer måste få prata om sex lika mycket som killarna.
Hon vill utmana rådande könsmaktordning, men hon ser sig inte som feminist. Hon är inte bara intresserad av att frigöra kvinnorna.
– Det är synd om heterosexuella män. De är så homofoba. Därför sjunger jag om att alla tjejer ska få ha två killar i sängen samtidigt (i nya låten ”Two guys”).

Fotnot: ”Impeach my Bush” släpps på XL-Recordings den 11 juli.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset