STUDIER Har du virrat bort dig i utbildningskatalogernas djungel? Suttit i timmar hos studievägledare och försökt lista ut vad du vill bli?
I dag presenterar Metro utbildningarna du inte trodde fanns.
Naturvetenskapligt program med inriktning på vin – det är Göteborgs universitets senaste satsning. Syftet med utbildningen är att utbilda specialister för bland annat vinhandel och hotell- och restaurangbranschen.
Du studerar kemi, vinprovningsteknik och gastronomi. Du får också pröva på att arbeta hos vinproducenter i Europa, USA, Sydafrika eller Nya Zeeland.

Från och med i höst kan du också plugga butikskommunikation på Aspero Kompetens i Malmö med inriktning på både digitala och fysiska butiker. Du får lära dig om kundpsykologi och butiksinredning och om vilken effekt ljus och ljud har på konsumenten.
Hur möblerar man en liten etta, en husvagn eller en båt? Det lär sig studenter i inredningssnickeri inom Compact Living Technology i Valdemarsvik. Utbildningen på Carl Malmstens hantverksutbildning är tvåårig och studenterna är garanterade jobb.

Malmö högskola blir först i Sverige med att erbjuda en sexologutbildning på masternivå. Kurserna tar upp ämnen som sexualitet, kropp och psyke, rådgivning, hälsa och missbruk.

Mer information finns på: www.ky.se och www.student.nu

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset