En dömd sexförbrytare stal en skolbuss och försökte plocka upp barn från deras hem.

Patrick James Fredricksen , 30, dömdes 2004 för att ha haft sex med en minderårig. Förra måndagen sade han plötsligt upp sig från sitt jobb som gräsmatteläggare i Emery County , Utah , gick över gatan till en begravningsbyrå och stal en bil, rapporterar KUTV .

Därefter körde han till grannsamhället Elmo där han plötsligt fick syn på en skolbuss som stod parkerad utanför busschaufförens hem. Bilen hade inte bara nycklarna i tändningen utan också en lista med namn och adresser till barn.

Men som tur är lyckades Fredricksen inte plocka upp några barn. När han körde till en av adresserna och frågade efter en pojke blev pappan misstänksam och släppte inte på sin son. Ett kvinna som sett Fredricksen köra bussen blev också misstänksam och ringde polisen. 

Mannen kunde stoppas på en landsväg där han fortfarande körde skolbussen och kommer nu att åtalas för fordonsstöld och kidnappningsförsök, enligt KUTV. 

Fredrickson har tidigare fällts för att ha låtsats vara brandman och med hjälp av polisskanner skyndat till olycksplatser för att hjälpa till. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset