Den 36-årige ledaren för ett utländskt Gothia Cup-lag som misstänks ha sexofredat flera tonårsflickor i samband med invigningen på Ullevi har nu åtalats.
Den 36-årige ledaren för ett utländskt Gothia Cup-lag som misstänks ha sexofredat flera tonårsflickor i samband med invigningen på Ullevi har nu åtalats.

Den 36-årige ledaren för ett utländskt Gothia Cup-lag som misstänks för sexofredande åtalades vid Göteborgs tingsrätt på onsdagen.

Åtalet gäller sexuellt ofredande mot tre flickor i 16-årsåldern i samband med invigningen av turneringen i början av förra veckan. Enligt stämningsansökan ska mannen bland annat ha pussat flickorna och tafsat på dem. Flickorna kunde snabbt peka ut mannen i folkvimlet utanför Ullevi och polis, som hörde deras rop på hjälp, kunde avstyra ofredandet.

Mannen, som nekat till brott, släpptes i fredags på fri fot efter häktningsförhandlingarna. Men han fick samtidigt reseförbud, passet beslagtaget och krav på daglig anmälningsplikt hos polisen.

– Vad jag har förstått så har det fungerat bra. Han var inne på slutdelgivning under tisdagen, säger åklagare Stefan Lind, till TT.

Under onsdagseftermiddagen hölls en så kallad bevisupptagning i tingsrätten. De tre flickorna och den misstänkte var kallade för att på plats svara på frågor från åklagare och advokat. Anledningen till den ordningen är att två av flickorna kommer att vara bortresta när huvudförhandlingen inleds i början av augusti. Onsdagens förhör kommer att spelas upp under den riktiga rättegången.

Adam Ihse/TT
Från invigningen av Gothia Cup på Ullevi under måndagen förra veckan.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset