En 36-årig ledare för ett utländskt Gothia Cup-lag, misstänkt för att ha sexofredat flera tonårsflickor, har släppts på fri fot men belagts med reseförbud.
En 36-årig ledare för ett utländskt Gothia Cup-lag, misstänkt för att ha sexofredat flera tonårsflickor, har släppts på fri fot men belagts med reseförbud.

Den 36-årige ledaren för ett utländskt Gothia Cup-lag som misstänks för sexofredande släpptes på fri fot efter häktningsförhandlingar på fredagseftermiddagen. Men mannen har fått reseförbud.

– Han kommer inte att kunna lämna Sverige eller ens Göteborg utan att jag tillåter det. Och hans pass finns hos polisen, säger kammaråklagare Stefan Lind till TT.

Mannen anklagas för att tillsammans med bland annat spelare från laget ha tafsat och pussat på flera tonårsflickor i samband med invigningen av turneringen på Ullevi i måndags. Polis som hörde flickornas rop på hjälp kunde avstyra det sexuella ofredandet.

Häktningsförhandlingen skedde bakom stängda dörrar med hänvisning till målets art och de målsägandes integritet. Rätten delade åklagarens bedömning att mannen fortsatt är misstänkt på sannolika skäl för tre fall av sexuellt ofredande, men att straffvärdet är för lågt för att häkta honom. I stället fick mannen reseförbud och måste infinna sig hos polisen dagligen.

– Det är ju också i viss mån ett frihetsberövande. Han kan ju försvinna i Göteborg, men vi får hoppas att det håller, säger Stefan Lind som kommer att väcka åtal mot mannen på onsdag.

Laget har uteslutits ur turneringen efter händelsen och redan skickats hem, efter ett beslut av tävlingsledningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset