Mannen trodde att den kvinna han valt ut som sitt offer var försvarslös. Så fel han hade. Nu belönas den kickboxande kvinnan för att hon tog fast förövaren.

All Over Press/Arkiv

Kvinnan var på väg hem i brittiska Cheltenham mitt i natten när hon plötsligt överfölls av den 39-årige mannen, rapporterar The Telegraph. Mannen slog henne upprepade gånger i ansiktet innan han puttade in henne i en vägg och vräkte sig ovanpå henne.

– Var tyst och gör som jag säger så kommer du inte att bli skadad, sa våldsmannen enligt kvinnan uttalande i Gloucester Crown Court.

Men det mannen inte visste var att hans offer hade tränat kickboxning i två år och gått en självförsvarskurs. Efter den inledande chocken var hon redo att kämpa tillbaka. 

– Jag svor åt honom. Jag tror jag sa något i stil med ”go fuck yourself”, säger kvinnan i rätten. 

Hon försökte sig då på ett armlås som rätt utfört kan knäcka armen på en motståndare. Men kvinnan, som hela tiden fick ta emot knytnävsslag, lyckades inte genomföra låset. 

Benen var fortfarande fria och kvinnan försökte sig nu på en annan manöver – en bensax runt mannens hals. 

– Han verkade kippa efter luft – vilket var poängen, säger hon. 

– Sen kände jag hur hans kropp slappnade av. 

För en kort stund var mannen medvetslös och det räckte för att kvinnan skulle hinna fly från platsen. Hon hörde hur mannen flydde åt andra hållet och en bildörr som stängdes. 

DNA från mannens händer kunde hittas på kvinnans kläder. Han erkänner överfallet men nekar till att det rörde sig om ett sexuellt motiv. I stället menade han att han blev arg för att kvinnan hade fotograferat honom när han urinerade utomhus. 

Den förklaringen köpte inte juryn och domaren dömde mannen för överfallet. Hans straff kommer att fastställas vid ett senare tillfälle. Domaren säger att få kvinnor hade klarat sig undan i den här situationen och vill ge henne en belöning på 500 pund, 6 500 kronor, i belöning för hennes ingripande.

– Jag gjorde det inte för någon belöning utan för mig egen överlevnad, men jag uppskattar det – det är väldigt smickande, säger hon enligt The Telegraph.

LÄS MER: Kent mobbades i skolan – hämnades efter 36 år

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset