Sexförbrytare vill också fira Halloween
Sexförbrytare vill också fira Halloween

Dömda sexförbrytare i Kalifornien får inte spöka ut sina hus på Halloween. I stället måste de sätta upp varningsskyltar för barn. Nu protesterar de mot den nya lagen.

En advokat som representerar fem tidigare dömda sexförbrytare kräver nu ett domstolsföreläggande som tillåter hennes klienter att delta i högtidens firande. 

Förra månaden genomdrevs en lag i Simi Valley, i södra Kalifornien, som gör att sexförbrytare inte får dekorera sina hus under Halloween. Samtidigt måste de som står listade på sajten ”Megan's Law” sätta upp en skyltar där det med stora bokstäver står: ”Inget godis vid denna bostad”.

Enligt stämningsansökan som lämnats in till en lokal domstol bryter lagen mot yttrandefriheten, skriver Los Angeles Times.

I Simi Valley bor det 119 dömda sexförbrytare varav 67 är dömda för så pass allvarliga brott att deras namn finns med på sajten. Enligt polisen är det dock ingen som varit inblandad i brott mot barn under Halloween. Men stadens politiker menar att lagen är till för att förebygga brott, och att den utformats i enlighet med bestämmelser i andra städer i delstaten.

Janice Belluci heter advokaten som representerar sexförbrytarna och hennes mål är att lagen ska förhindras redan till årets Halloween-firande.
– För oss är det som brännmärkning. Vi kan ju jämföra med vad som hände i Nazityskland, där judar tvingades bära gula stjärnor, säger hon till LA Times.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset