24/7 Lever man i en 24/7-relation innebär det att parterna ingår i ett allomfattande rollspel och gäller 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Alltså alltid. Det kan vara vissa regler och rutiner som alltid gäller, beroende vad man kommit överens om.
24/7 Lever man i en 24/7-relation innebär det att parterna ingår i ett allomfattande rollspel och gäller 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Alltså alltid. Det kan vara vissa regler och rutiner som alltid gäller, beroende vad man kommit överens om.

I fredags var det internationella BDSM-dagen. Metro vill därför passa på att uppmärksamma några andra, mindre kända, fetischer som existerar.

Andrejs Pidjass / Alamy
Edgeplay

Föredrar man knifeplay tänder man på att skära eller rispa huden med en kniv. Eftersom knifeplay alltid innebär en risk för infektion krävs det att man använder en steriliserad kniv. Andra gillar att bli stuckna med nålar. Knifeplay och needleplay är delar i vad som inom BDSM kallar för edgeplay, och som per definition innebär akter som klassas som mindre säkra.

imago/Levine-Roberts
Saliromani

En fetisch som kanske inte så många känner till är saliromani. Det innebär att ha smutsiga eller äckliga omgivningar och omständigheter som kink. Det mesta som i folkmun skulle klassas som ofräscht kan höra hemma i denna sexuella böjelse. Till exempel välanvända underkläder, stark svettlukt, otvättade sängkläder, oduschade kön, offentliga toaletter och soptunnor.

AP
Scatsex/koprofili

Denna sexuella böjelse innebär att tända på avföring. En del gillar bara att titta när andra uträttar sina behov, vissa går mer igång på att använda lavemang, andra att använda någon som toalett eller själv agera toalett. Extremare varianter förekommer och där ingår inte sällan att även äta avföring.

BDSM är en av de mer kända fetischerna som kortfattat går ut på att utöva makt i olika former över sin partner. Vanligtvis står det för bondage, disciplin/dominans, submission och masochism. För att bringa lite klarhet i fetischdjungeln har vi, dagen till ära, listat ett antal andra, mindre kända fetischer.

Att ha en fetisch innebär att det finns en sak, kroppsdel eller material, som man går igång på, och som inte är klassiska upphetsningsdelar såsom bröst eller könsorgan. Med andra ord kan det vara exakt vad som helst från skor, blöjor, glasögon, porslinsfigurer, latex, päls, räkningar, curry…

Det manliga p-pillret är snart här: "Kommer revolutionera våra sexliv"

Edgeplay: Föredrar man knifeplay tänder man på att skära eller rispa huden med en kniv. Eftersom knifeplay alltid innebär en risk för infektion krävs det att man använder en steriliserad kniv. Andra gillar att bli stuckna med nålar. Knifeplay och needleplay är delar i vad som inom BDSM kallar för edgeplay, och som per definition innebär akter som klassas som mindre säkra.

Saliromani: En fetisch som kanske inte så många känner till är saliromani. Det innebär att ha smutsiga eller äckliga omgivningar och omständigheter som kink. Det mesta som i folkmun skulle klassas som ofräscht kan höra hemma i denna sexuella böjelse. Till exempel välanvända underkläder, stark svettlukt, otvättade sängkläder, oduschade kön, offentliga toaletter och soptunnor.

Sexologen: Tänkt på det här när du har utomhussex i sommar

Scatsex/koprofili: Detta sexuella böjelse innebär att tända på avföring. En del gillar bara att titta när andra uträttar sina behov, vissa går mer igång på att använda lavemang, andra att använda någon som toalett eller själv agera toalett. Extremare varianter förekommer och där ingår inte sällan att även äta avföring.

24/7: Lever man i en 24/7-relation innebär det att parterna ingår i ett allomfattande rollspel och gäller 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Alltså alltid. Det kan vara vissa regler och rutiner som alltid gäller, beroende vad man kommit överens om.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset