Läkaren som i fredags dömdes i hovrätten fick i slutet av mars ytterligare en dom mot sig efter att ytterligare en kvinna anklagat honom för sexuella ofredanden.
Läkaren som i fredags dömdes i hovrätten fick i slutet av mars ytterligare en dom mot sig efter att ytterligare en kvinna anklagat honom för sexuella ofredanden.

Den läkare som i fredags dömdes för sexuellt ofredande har åkt på dubbla bakslag. I slutet av mars dömdes han nämligen av tingsrätten för övergrepp mot ytterligare en patient.

Det var under fredagen som Svea hovrätt slog fast tingsrättens straff mot den 64-årige läkaren. Han dömdes för sexuellt ofredande och ofredande efter att bland annat ha slickat på en patients fötter. Sammanlagt riktades anklagelser mot honom från sex kvinnor. Läkaren i sin tur nekade till brott, och skyllde på att patienterna hade pratat ihop sig.

Domen är den andra på kort tid mot läkaren. I slutet av mars fälldes han av tingsrätten efter att ytterligare en kvinna riktat anklagelser mot honom.

Kvinnan berättade bland annat att läkaren under de första mötena betedde sig märkligt, och att hon tog med sig sin man till mottagningen vid flera tillfällen eftersom hon inte kände sig säker.

LÄS MER: Läkaren dömdes för att ha slickat på patienter – skyller på offren

Använde hennes hand för att smeka sitt ben

Enligt kvinnan blev läkaren allt mer intim och under deras sista möte ska läkaren ha tagit hennes hand och rört sig själv. Händelserna ligger några år bak i tiden.

Det var efter detta möte som kvinnan kontaktade läkarens chef, och genom detta fick reda på att anklagelser riktats mot honom av ytterligare sex kvinnor.

LÄS MER: Läkaren dömdes för sexuellt ofredande – fick behålla läkarlegitimationen

I domen skriver tingsrätten att den tidigare tingsrättsdomen mot den 64-årige läkaren har vägt in när de gjort sin bedömning. Rätten anser att kvinnans berättelse varit trovärdig och att den har fått stöd från uppgifter i den tidigare tingsrättsdomen, där läkaren dömdes för sexövergrepp på sex andra kvinnor.

Den påföljd om villkorlig dom som tidigare utdömdes av tingsrätten, och slogs fast av hovrätten, kommer även att gälla i det här fallet.

Den 64-årige läkaren har nekat till alla anklagelser mot honom.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset