Att onanera är både ett bra sätt att hålla liv i sin lust och ökar chanserna att få orgasm ­tillsammans med en partner. Trots det får vårt sexliv med oss själva inte alltid den ­uppmärksamhet det förtjänar.
Att onanera är både ett bra sätt att hålla liv i sin lust och ökar chanserna att få orgasm ­tillsammans med en partner. Trots det får vårt sexliv med oss själva inte alltid den ­uppmärksamhet det förtjänar.

Brukar du nöja dig med en snabb duschrunk innan jobbet eller en trött avklittring innan läggdags? Låt då 2019 bli året då du tar sexet med dig själv till nya nivåer. RFSU:s sexolog Suzann Larsdotter ger åtta tips för att lyfta onanin till nya höjder.

Metro Sex & Liv görs i samarbete med RFSU.

Onanera på jobbet

Smyg iväg till toaletten och passa på att ta en snabb onanisession innan du återgår till att knappa på datorn. Dina kollegor kommer garanterat att undra var all glädje och energi kommer ifrån.

Onanera med en partner

Testa att onanera bredvid din partner. Att höra din partners upphetsning och kåthet kommer garanterat inte att lämna dig oberörd. Det är också ett utmärkt tillfälle att ge din partner en praktiskt uppvisning i hur du bäst får orgasm.

LÄS MER: Knepet som får fler kvinnor att komma: ”Den gyllene trion”

Onanera över nätet

Webbkamera, Skype och Facetime. Varför nöja sig med bara snack? Bjud din partner på en livesänd, het onanisession istället! Hettar upp vilken tjänsteresa eller trist måndagskväll som helst!

Onanera dig in i 10 000-meters-klubben

Att ha sex med någon på en flygplanstoalett är riktigt knepigt att få till men att klittra eller runka på 10 000 meters höjd är absolut möjligt. Så varför inte gå med i 10 000-metersklubben alldeles på egen hand? 

Onanera till porr eller erotik

Om du inte testat att onanerat till film så kan det tillföra en ny dimension till din heta stund med dig själv. Alla gillar inte porr, i så fall kanske det finns någon het filmscen du gillar. Oavsett så kan lite visuella intryck göra underverk för upphetsningen.

Onanera analt

I analen finns massor av känsliga nervändar som förtjänar uppmärksamhet. Använd glidmedel och massera i cirklar runt analöppningen. Om du tycker att det känns bra så kan du pröva att trycka försiktigt mot öppningen och låta fingret glida in. Experimentera med olika rörelser och känn efter vad som känns bra. Om du är mer erfaren så kan en kombination av buttplugg och glidmedel lyfta känslan.

LÄS MER: Terapeuten: Du är inte ensam om att inte ha sex

Onanera på en oväntad plats

Fundera på en plats där du skulle vilja onanera. Vilka platser finns i dina sexuella fantasier? Är det något ställe som går att realisera i verkligheten. Det får inte vara en plats där andra kan se dig då detta är brottsligt.

Onanera med hjälp av något ovanligt

En studie som RFSU tidigare gjort visade att 5 procent av kvinnorna och 6 procent av männen någon gång använt en hushållsartikel som till exempel en dammsugare eller eltandborste som hjälp-medel vid onani. Vilket trist hushållsföremål kan bli din nästa sköna sexleksak?

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Rfsu onani sex