Här fångas Xi Mei och Lu Lu mitt i den 18 minuter långa akten.
Här fångas Xi Mei och Lu Lu mitt i den 18 minuter långa akten.

Att få pandor att para sig i fångenskap är svårt. Döm då av djurskötarnas förvåning när jättepandan Lu Lu krossade sitt eget rekord i sängen – med en ny partner.

Jättepandan Lu Lu är känd som pandan som slog rekord i långt sex. För en några dagar sedan varade akten tillsammans med honan Zhen Zhen i 7 minuter och 45 sekunder.

Men nu har han slagit rekordet igen – med en ny partner. En dag efter den förra intima stunden hade Lu Lu sex med jättepandan Xi Mei i hela 18 minuter och 3 sekunder, skriver The Daily dot. Det hela skedde på Sichuan giant panda research center i Kina.

Enligt Dailydot.com som skrivit om Lu Lu tidigare har personalen aldrig hört talas om att pandor ska kunna ha sex så länge.

►LÄS MER: Lu Lu och Zhen Zhen hade sex i 7 minuter – nytt pandarekord

Jättepandor har stora svårigheter att föröka sig i fångenskap, enligt Världsnaturfonden. Pandahonor är mottagliga för befruktning en mycket kort tid – endast under två till sju dagar på året. Brunstperioden är cirka två veckor. Därför kommer många av djurparkernas pandaungar till genom insemination.

Detta bidrar till att Lu Lu’s tid i sänghalmen ses som ganska otrolig. Enligt Daily dot ska pandorna som hade rekordet tidigare (Yi Bao och Jin Xin) haft sex i ynka 1 minut och 20 sekunder.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset