Bilden har inget med nyheten att göra.
Bilden har inget med nyheten att göra.

En sexrobot för 80 000 kronor erbjuder, enligt en advokat, användare en möjlighet att simulera en våldtäkt. Nu vill advokaten förbjuda produkten.

Den amerikanska tillverkaren av sexroboten menar att dockan ger män en chans att ”släppa lös sina mest privata sexdrömmar”, skriver Independent.

Företaget har sagt till kunder att ”om du rör den i ett intimt område kommer hon inte uppskatta det”.

Kate Parker, som grundade en brittisk välgörenhetsorganisation som skickar advokater till skolor med syfte att lära skolelever om samtycke, har varnat för att dockan normaliserar sexuella övergrepp. Hon anser nu att produkten ska förbjudas.

LÄS MER: Fick inte byta stor och hård sexleksak

Företaget som tillverkar sexdockan låter kunder välja mellan 39 klädstilar och över 70 stycken hårfärger samt hudton, ögon och till och med könshår på sin robot. Dockan kan programmeras med olika personligheter och det är en av dessa personligheter, ”Frigid Farrah” (”Rädda Farrah”) som upprör.

Enligt Independet skrev grundaren till Everyday Sexism Projekt, Laura Bates i juli att våldtäkt inte är en handling för sexuell passion utan det är ett våldsamt brott. Hon skrev bland annat att man inte borde uppmuntra de som våldtar ett förmodligen säkrare sätt för det.

LÄS MER: Bild på norska Anna användes i reklam för sexnoveller: ”Fräckt och obehagligt”

Företaget bakom dockan skrev i ett öppet brev att de håller med Laura Bates att våldtäkt inte är en sexuell passion.

De skriver att dockan inte är programmerad att delta i ett våldtäktsscenario. Istället uttrycker dockan bara ”sin åsikt precis som vilken annan person som helst skulle göra på en dejt” när personligheten Frigid Farrah används.

Enligt företaget kan personligheten ”Frigid Farrah” istället användas till att hjälpa personer att förstå hur de ska vara intima med en partner.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset