Patentdöden kallas det när stora företag patenterar idéer bara för att ingen annan ska kunna göra dem. Men vissa patent behöver inte hjälp för att vara dödsdömda. Här är några av de fånigaste sakerna som någonsin patenterats.

Källor: Google Patents, Barcroft Media, Patently Silly 

LÄS MER: Hans uppfinning låter dig röka vadsomhelst

Google Patents/U.S Patent Office
Automatisk brösttvätt Vem orkar egentligen tvätta brösten för hand? Det är helt klart enklare att stoppa in dem i en klämma, koppla den till en vattenkran och bara luta sig tillbaka, eller hur? Patentet för denna ”Breast douche apparatus” lämnades in av bröderna Mantelet år 1910 och eftersom det är första gången du hör talas om det var det ingen hit.
United States Patent and Trademark Office
Träningsmaskin för snörlekar Snörlekar kräver ofta ett extra par händer. Men om du inte har tillgång till en kompis finns här en uppfinning som låter dig träna på egen hand på leken som i USA kallas ”Cat’s Cradle” och i Sverige till exempel kan kallas ”tekoppen”. Det här patentet lämnades in så sent som 2006.
Google Patents/U.S Patent Office
Automatisk hatt-tippare För det sena 1800-talet var det ständiga hattlyftandet ett verkligt problem. Lite som dagens musarm kanske. I alla fall har J O Boyle tyckt att det varit värt besväret att skapa en maskin som gör att hatten automatiskt tippar när du bugar The struggle is real.
Google Patents/U.S Patent Office
Goat Simulator 1.0 Många hemliga sällskap hade enligt Daily Mail en initiationsrit som gick ut på att rida på en levande get vid början av 1900-talet. För att träna på detta och för att spara ryggar hos stackars getter har Ulysses DeMoulin kommit på en getsimulator som ska efterlikna getens oförutsägbara rörelser. Idén är inte helt död. Förutom de mekaniska tjurar som vissa amerikanska barer tillhandahåller blev spelet Goat Simulator en oväntad hit förra året.
Google Patents/U.S Patent Office
Stringblöjor Det här kanske inte är en så dum idé för den som måste bära blöja men inte vill att det ska synas. Enligt uppfinnaren Mary Maalouf som patenterade stringblöjan 2007 ger den bättre avledning av värme och bättre komfort än konventionella vuxenblöjor.
Google Patents/U.S Patent Office
Råttfälla kaliber .45 Om du verkligen verkligen vill vara säker på ett snabbt slut för gnagare är det här en effektiv lösning. I stället för en bygel kopplar du här din revolver till en utlösarmekanism. Bäst för utomhusbruk.
United States Patent and Trademark Office
Gräsklippargolfklubba Om du verkligen tröttnat på att hamna i ruffen är det här något för dig. Klubban ser ut som en vanlig driver men har en en motor kan röja sly och gräs. Om det kommer en uppföljare till ”Den Ofrivillige Golfaren” kommer normmanen Ole att ha den här i sin bag.
Google Patents/U.S Patent Office
Sexrustning Onani och orena tankar bekämpades som en farsot på många håll runt det pryda förra sekelskiftet och en rad mer eller mindre intrikata kyskhetsbälten patenterades vid tiden. Det här är sjuksköterskan E.E Perkins sexrustning som skulle hindra mentalpatienter från att ta på sig själva. Frågan är vem som var galen.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset