Bilden är en genrebild och har ingenting med personerna i texten att göra.
Bilden är en genrebild och har ingenting med personerna i texten att göra.

Över 7800 ledare för pojkscouterna i USA misstänks ha varit inblandade i att sexuellt utnyttja barn. Det visar vittnesmål som nyligen offentliggjorts. Över 12000 personer ska ha fallit offer för utnyttjandet mellan år 1944 och 2016.

När pojkscouterna i USA lät en expert titta i genom deras databaser för att organisera dem hittades i stället filer som pekade på att tusentals scoutledare begått sexuella övergrepp mot barnen i organisationen.

Nu kräver amerikanska advokaten Jeff Anderson att filerna där informationen framkommit som kallas för ”perversitetsmappen” offentliggörs.

LÄS MER: Tidigare skolanställd döms för 200 övergrepp mot flicka

Över 12 000 utsatta pojkscouter

I ”perversitetsmappen” listas 7819 före detta scoutledare som förövare, och över 12000 barn ska ha utsatts för sexuella övergrepp under 72 år.

– Alla drabbade har nu en möjlighet att ställa sin förövare och den institution som skyddade dessa förövare inför rättvisa. Nu har överlevare chansen att få sin röst hörd, säger advokaten Jeff Anderson i en presskonferans.

Ber om ursäkt

Amerikanska pojkscouterna ber om ursäkt i ett pressuttalande som flera olika medier tagit del av:

– Inte vid något tillfälle har vi med kännedom tillåtit en förövare att jobba med ungdomar, och vi uppmanar alla ledare, frivilliga och anställda runt om i landet att omedelbart anmäla alla övergrepp till polisen, säger organisationen i uttalandet.

LÄS MER: Religiösa sågar Obamas gayvädjan till scouterna

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset