Sextanterna delar med sig av sina bästa kondomtips på Youtube.
Sextanterna delar med sig av sina bästa kondomtips på Youtube.

Landstinget vill att vi ska ha säkrare sex på charterresan – därför tar de hjälp av tanter.

”Hjälp oss att befria Norrland från könssjukdomar”, så står det på gratiskondomer.nu hemsida. Förespråkarna bakom sajten vill att vi ska ha säkrare sex. Därför erbjuder de gratis kondomer via sajten. Nu vill de även att charterresenärer på flygplatserna i Kiruna och Luleå ska få gratis skydd. Utdelningen är ett samarbete mellan flygplatserna och landstinget. Det är även en del av informationskampanjen ”Sextanterna”.

– Kampanjen går ut på att informera om sexualkunskap och kondomanvändning på ett enkelt och roligt sätt. Våra ”Sextanter” kommer under året att dyka upp i olika mediekanaler, framförallt på nätet och som i det här fallet fysiska platser som en flygplats, säger Annica Nordstrand, Folkhälsochef Norrbottens läns landsting till SVT Norrbotten.

Varför just flygplatser? Jo för att många tenderar att släppa kontrollen när de åker på semester och slarvar med skyddet, menar landstinget. 

– Vårt syfte med flygplatskampanjen är att verka för säkrare sex genom att på olika sätt dela ut kondomer gratis till utlandsresenärerna, unga som äldre i Norrbotten, säger Annica Nordstrand.

Sextanterna finns även på Youtube där de i videosnuttar delar med sig av sina bästa kondomtips.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset