Pressbild ”Straight outta compton”.
Pressbild ”Straight outta compton”.

När filmen ”Straight outta compton” visades i Malmö i fredags valde SF att ta in väktare. ”Det känns löjligt att man försöker göra en koppling mellan hiphop och våld”, säger biobesökaren Henrik Jensen.

När filmen ”Straight outta compton” hade premiär på bioduken i Sverige i fredags kallade SF in förstärkning, rapporterar P3 Nyheter.

I dörren till biosalongen stod en väktare och rev besökarnas biljetter. Anledningen till det ska ha varit att det var just filmen ”Straight outta compton” som visades. Filmen handlar om hiphopgruppen N.W.A, som bildades i Los Angeles i slutet av 1980-talet. Gruppen blev stilbildande för det som kom att kallas ”gangsterrap”.

►LÄS MER: SF visade bantningsreklam för barnpublik: ”För jävligt”

– Vissa filmer lockar en viss typ av publik, därför valde vi att ha en väktare på den här föreställningen i Malmö, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio, till P3 Nyheter.

Han menar att väktaren var där på grund av ”filmens innehåll” och för att det skulle komma mycket folk.

– Filmen har ju ett hiphopbudskap och är bland annat kritisk mot polisen. Vi fick information om att visningar i andra länder haft en viss typ av publik som inte betett sig som man kanske borde i salongen. En publik som kanske inte är så van att gå på bio, säger Thomas Runfors till P3 Nyheter.

Henrik Jensen var en av biobesökarna som reagerade på att det var en väktare som rev hans biljett.

– Jag blev förvånad och frågade om det brukade vara så. De svarade att det ”berodde på vilken film som visades”. Det känns löjligt att man försöker göra en koppling mellan hiphop och våld, säger Henrik Jensen till Metro.

Han menar att de som går för att se ”Straight outta compton” gör det för att de är genuint intresserade av själva filmen och berättar att det var ”jättelugnt” i biosalongen i fredags.

– Det är ju fans som går och ser den här filmen. Om man ska ha vakter på en bio så är det väl när folk går dit för att inte se filmen, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset