Proteinshaken exploderade i Dions ansikte.
Proteinshaken exploderade i Dions ansikte.

Skinnet lossnade från ansiktet och till och med insidan av ögonlocken brändes. Nu kommer han aldrig med rengöra sin shaker såhär.

Rengör inte din proteinshaker med kokhett vatten utan att lämna locket öppet. Det vet nu Dion Chilton, som skulle rengöra sin shaker och fick tredje gradens brännskador i ansiktet. 

Nittonåringen från Kent i England blandar precis som många andra som tränar sin proteindryck i en shaker av plast. För att sterilisera behållaren hällde han kokande vatten i den och satte på locket. Det ångrar han. 

– Det blev för mycket ånga och den exploderade i mitt ansikte, säger han till Kent online. 

Skinnet började lossna från ansiktet och en stund var han rädd att han skulle förlora synen. 

– Jag kunde bara se svart och fick panik. 

Brodern Brandon hittade Dion i plågor på köksgolvet och ringde SOS. 

På sjukhuset täcktes hans tredjegradiga brännskador med bandage. Även insidan av ögonlocken har bränts. Lyckligtvis säger läkarna att han inte kommer att bestående men eller ärr efter olyckan men att huden kommer att vara känslig i ett halvår.

Nu vill han varna andra för att inte göra samma misstag och stänga in kokhett vatten i behållaren utan en ventil för att ångan ska hitta ut.

Metro har varit i kontakt med Konsumentverket som inte känner till några liknande fall i Sverige.

”I det aktuella fallet så förefaller det ju inte vara något fel på produkten, utan vad som hänt är en normal fysisk reaktion.”, skriver myndighetens presschef Hans Lundin i ett mejl. 


► LÄS MER: ”Proteinpulverhajpen en bluff”

All Over Press
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa