I söndags delade Sharmin Sarhangi ett inlägg i en grupp på Facebook där hon erbjöd en familj en heldag på Gröna Lund. ”Det är viktigt för mig att tänka på andra och inte hela tiden på mig och mitt”, säger hon.

Det var i söndagskväll som Sharmin Sarhangi, 30, delade ett inlägg i en grupp på Facebook. I inlägget erbjuder hon en familj att få en heldag på Gröna Lund betald av henne.

– Sen min systerdotter fick sommarlov så har vi varit mycket på Gröna Lund. Då kom jag att tänka på när jag var liten och min familj inte alltid kunde göra sådana saker och insåg att jag jättegärna ville bjuda någon familj.

– Det är inte lätt att göra grejer eftersom allting kostar. Barnen vill ha en glass, och något annat vilket inte är möjligt.

►LÄS MER:  Här testar Metro grönans karuseller med 360-kamera

Sharmin Sarhangi berättar vidare om hur hennes mamma kämpade för att hon och hennes syskon skulle få göra saker när de var små.

– Jag kom mest och tänka på min mamma som var ensamstående med oss barn. Hon gjorde allt för att få iväg oss på friluftsaktiviteter och att få gå på Gröna Lund. 

Hittills har hon fått in omkring tio stycken ”ansökningar” där familjerna förklarar varför de skulle vilja ha en dag på Gröna Lund.

– Jag kommer att skriva ned alla namn och sen dra ett ur en burk. 

För Sharmin Sarhangi handlar det inte om pengar utan om att vara hjälpsam.

– Det är viktigt för mig att tänka på andra och inte hela tiden på mig och mitt.

►LÄS MER:  Här är Grönans nya skräckkarusell – som störtar rakt ner i 90 grader

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset