Shia LaBeouf ger liv  åt Nick Caves manus ”Lawless” är baserad på boken ”The wettest county in the world” där Shia LaBeouf spelar en av filmens manliga huvudroller. Den långa boktiteln fungerade inte för en biofilm. – Titeln fungerade inte i alla länder. Jag har hört att det lät som en porrfilm. Men jag tror att det förmodligen var en för poetisk titel för att slå igenom på ungdomsmarknaden. Ett enkelt marknadsföringstrick, säger manusförfattaren Nick Cave.
Shia LaBeouf ger liv åt Nick Caves manus ”Lawless” är baserad på boken ”The wettest county in the world” där Shia LaBeouf spelar en av filmens manliga huvudroller. Den långa boktiteln fungerade inte för en biofilm. – Titeln fungerade inte i alla länder. Jag har hört att det lät som en porrfilm. Men jag tror att det förmodligen var en för poetisk titel för att slå igenom på ungdomsmarknaden. Ett enkelt marknadsföringstrick, säger manusförfattaren Nick Cave.

Rockmusikern Nick Cave har skrivit manus och musiken till gangsterrullen ”Lawless” – som baseras på en verklig historia om de spritlangande bröderna Bondurant.

Filmen ”Lawless”, som går upp på vita duken i Sverige i morgon, är baserad på Matt Bondurants bok ”The wettest county in the world”. Den handlar om Bondurants släktingar som bedrev en blomstrande hembränningsverksamhet under förbudstiden i USA. Den australiske rockmusikern Nick Cave, 54, har skrivit filmens manus och även filmmusiken. I soundtracket ingår moderna verk från bland andra Velvet Underground. Nick Cave berättar att de först letade efter dåtida låtar att tonsätta filmen med. 

– Men sedan började vi sträcka på det, och så tog vi låtar från mycket senare och spelade dem på ett sätt som fångade den tidens känsla. Modern musik handlar fortfarande om samma saker som då. Nöjet i att hänge sig åt illegala substanser, säger han.

Shia LaBeouf, 26, spelar en av filmens manliga huvudroller. Han väljer oftast det manus som skrämmer skiten ur honom.

– Regissören spelar en stor roll, och manuset förstås. Men framför allt om det skr ämmer mig och jag inte kan sluta tänka på det och jag inte vet om jag verkligen kommer att klara av det, då gör jag det, säger han. 

Jessica Chastain, 35, gör rollen som Maggie Beauford, en före detta dansare från Chicago som Hardys rollfigur Forrester Bondurant blir kär i. 

– Många har kommenterat att det är så mycket våld i filmen, men i slutändan tycker jag att kärlekshistorien är i centrum. Hur brutal deras kärlek än är, säger Jessica Chastain.

”Lawless” har premiär på bio i morgon – Läs recensionen i Metro Wkd.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset