Mikaela Shiffrin har tio raka segrar i slalom i världscupen.
Mikaela Shiffrin har tio raka segrar i slalom i världscupen.

Tio segrar i rad.Där är Mikaela Shiffrin efter utklassningen i slalomtävlingen i Killington.Frida Hansdotter var långt efter på tionde plats.

Mikaela Shiffrin är uppe i tio raka världscupseger i slalom. Den 21-åriga amerikanskan vann överlägset på hemmaplan i Killington, 73 hundradelar före slovakiskan Veronika Velez Zuzulova och 86 före schweiziskan Wendy Holdener.

Lika säker som Shiffrin var i banan, lika nervös var hon inför tävlingen.

– Ja herregud, jag hade en ganska jobbig morgon. Tack så mycket för att ni jublade så. Det är den bästa publik jag tävlat inför, sade amerikanskan i segerintervjun.

Shiffrin var ödmjuk mitt i segerraden.

– Jag är inte ostoppbar. Till slut kommer jag att förlora men jag vill inte tänka på det. Jag försöker bara njuta, sade hon till SVT.

"Är frustrerande"

Frida Hansdotter – som vann slalomcupen förra säsongen då en skadad Shiffrin missade halva säsongen – var sexa efter första åket och blickade mot en pallplats. I stället hackade åkningen betydligt när det skulle avgöras och till slut blev det en tiondeplats, 2,12 sekunder bakom Shiffrin.

– Jag är inte nöjd. Jag hade hoppats på mer och känner att jag har mer i mig. Det är frustrerande att inte få ut det, sade den 30-åriga svenskan.

Som de flesta andra bländades Hansdotter av Shiffrin.

– Finns det något att säga? Vilken tjej. Det är imponerande och inspirerande. Jag vill också åka så, sade hon.

Tufft mot käpparna

Maria Pietilä Holmner körde upp sig från 14:e till elfte plats tack vare ett starkt andraåk.

– Jag älskar gröna siffror (Maria PH tog ledningen när hon korsade mållinjen). Jag tänkte som (landslagskollegan) Mattias Hargin: "tuff på käpparna", sade Pietilä Holmner.

Även Emelie Wikström var nöjdare efter andra åket än efter det första. Hon avancerade från 20:e till 16:e plats. Anna Swenn-Larsson körde ur i första åket.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset