Till slut drog Mikaela Shiffrin lite på smilbanden i Levi.
Till slut drog Mikaela Shiffrin lite på smilbanden i Levi.

Mikaela Shiffrin vann premiären men firade inte. Den amerikanska slalomstjärnan känner sig jagad.– När jag tittar konkurrenterna i ögonen ser jag att de vill äta mig till middag, säger hon.

Mikaela Shiffrin har börjat samla till en renhjord. Den här gången döpte hon sitt djur – segraren i Levi får en ren i pris – till Sven efter filmen Frost. Sedan tidigare har hon Rudolf.

Efter den övertygande men inte lika överlägsna triumfen som vanligt var amerikanskan visserligen nöjd – "jag firade inne i huvudet men min hjärna är lite långsam" – men hon bubblade inte av glädje.

I sin satsning på att vinna totalcupen har hon tränat hälften så mycket slalom som vanligt och åkningen var inte lika självklar som förra säsongen.

– Jag känner mig ganska osäker. Det här visar att jag är på rätt väg men jag måste åka bättre framöver. Jag vet att de andra inte blir långsammare och att de vill slå mig, säger Shiffrin.

21-åringen utklassade ändå konkurrenterna i första åket och hon höll enkelt undan till seger, 67 hundradelar före Wendy Holdener, Schweiz.

Men känslan var inte den rätta.

– Jag brukar veta mer exakt hur jag har åkt. Nu körde jag så fort jag kunde och bara hoppades att det skulle räcka, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset