Skellefteås forward Oscar Möller.
Skellefteås forward Oscar Möller.

SHL-profilerna gör tummen upp för Tre Kronor i World Cup.En finalplats mot förhandsfavoriten Kanada är absolut möjlig – ja, mer än så.– Kanada är laget att slå, men jag tycker Sverige är där. Jag tror de kan greja det, säger Karlskronas målvaktsprofil Johan "Honken" Holmqvist.

SHL:s upptaktsträff i Stockholm sammanföll med den första träningsmatchen för Tre Kronor, på bortaplan mot Finland.

Nästa helg startar både SHL och World Cup, och det kommer att bli en hel del tv-tittande för profilerna här på hemmaplan.

– Jag kommer att heja från soffan, säger Färjestads hårdskjutande Magnus Nygren och fortsätter:

– Jag hoppas verkligen att de vinner alltihop. Det kommer att bli stentufft, men jag ser ingen anledning till att det inte skulle gå. Det är ett fantastiskt lag med de absolut bästa vi kan ställa upp med.

Turinlaget bättre

En del har kallat den här upplagan av Tre Kronor för den bästa genom tiderna, men så långt vill inte Frölundaforwarden Robin Figren sträcka sig.

– Jag håller nog inte med, laget de hade i Turin i OS-finalen – jag vet inte om jag är nostalgisk och börjar bli gammal – det var ett lag som jag värderar väldigt högt. Så det är väl lite upp till bevis, säger han.

Figren tycker att Tre Kronor åkt på tunga skadesmällar, bland annat Henrik Zetterberg, och att Henrik Lundqvists känning i revbenen är oroväckande.

"Förlorar mot Kanada"

– De fick en del tunga tapp, sedan får vi se hur det blir med "Henke" också. Men känner man honom rätt så brukar han bita ihop. Vi har en fantastisk backsida, kanske den bästa i turneringen, så kan vi bygga från försvarsspelet och sedan framåt så tror jag det kan gå ganska bra.

Linköpings kanadensiske forward Andrew Gordon ger dock inte blågult någon segerchans:

– De kommer att förlora mot Kanada i finalen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset