Kvinnan dömdes till fängelse för att ha tagit lån och krediter i sin mans namn.
Kvinnan dömdes till fängelse för att ha tagit lån och krediter i sin mans namn.

Under tre års tid shoppade en nu 36-årig kvinna loss med hjälp av lån och krediter tagna i sin makes namn. Först när han fick ett samtal från Kronofogden erkände kvinnan att hon bränt 1,8 miljoner kronor.

I förhör med polisen har kvinnan berättat att hon började shoppa eftersom hon kände sig ensam i äktenskapet. Hon blev snabbt shoppingberoende och slutade inte shoppa – trots att hon dragit på sig en skuld på 400 000 kronor och inkomsten inte räckte till ytterligare krediter.

► LÄS MER: Hämnden: Blåste sitt ex på 1,5 miljoner

För att kunna finansiera sitt beroende tog kvinnan lån och krediter i sin makes namn. Shoppandet pågick från år 2010 till år 2013 då kvinnan erkände bedrägerierna efter att Kronofogden ringt hennes man och meddelat att de skulle göra utmätningar på hans lön.

På grund av att mannen har dyslexi och svårigheter att läsa text och siffror betalade han parets räkningar genom autogiro. Saldot höll han reda på genom att ha koll på sin lön och de fasta räkningarna.

Kvinnan hämtade alltid posten och såg till att sålla bort alla brev från aktuella kreditgivare innan hon lämnade vidare posten till sin man.

► LÄS MER: De har sparat 8 miljoner – på att bo i andras hus

Men efter att samtalet från Kronofogden avslöjat hennes bedrägerier kontaktade kvinnan själv polisen. Då hade hon tagit lån och krediter i mannens namn för 1 817 054 kronor.

Den 9 november förra året dömdes kvinnan för bedrägerierna till fängelse i ett år och tio månader. Domen överklagades men den 17 februari fastslog Svea hovrätt att tingsrättens dom ska gälla.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott