Sigges pappa brukar hjälpa honom att spela tv-spel, pappa styr och Sigge bestämmer.
Sigges pappa brukar hjälpa honom att spela tv-spel, pappa styr och Sigge bestämmer.

Sigge är 6 år gammal och älskar tv-spel, men en muskelsjukdom gör det svårt för honom att styra handkontrollen på egen hand.

Sigges pappa, Martin Gustafsson, bestämde sig därför för att fråga om hjälp, via Facebook efterfrågade han ett sätt att spela utan vanlig handkontroll för sin sons skull, responsen var otrolig:

– Det har varit en genomslagskraft utan dess like, det känns fantastisk att folk bryr sig så mycket om vår lilla kille, och vi har fått så mycket tips, säger Martin till Metro. 

► LÄS MER: "Paranormal activity" blir tv-spel

– Jag försökte tidigare att tejpa fast kontrollen på hans fot, då kunde han styra lite, men han behöver hjälp att trycka på knapparna, och då kan han bli upprörd om man måste hjälpa honom hela tiden, han är helt klar i huvudet, det är bara musklerna som inte är med. 

Sigge har en muskelsjukdom som är väldigt ovanlig, Den gör att han har väldigt lite muskelkraft i kroppen, bland annat får han hjälp att andas via en respirator. Detta gör det svårt för honom att spela tv-spel. 

► LÄS MER: Dataspel bakom kvinnlig övervikt

Sigges pappa vände sig därför till Facebook och frågade om tips och idéer på hur man kunde spela tv-spel utan att vara beroende av en handkontroll. Inlägget har delats tusentals gånger och idéerna har vällt in.

– Jag har inte hunnit gå igenom all respons än, men jag har fått massa tips på företag och forskare som skulle kunna hjälpa. 

Sigge väntar med iver på en kontrollfri lösning, ibland spelar han på sin dator med hjälp av ögonstyrning, men detta är ännu inte möjligt för tv-spel. Har du några tips på hur man kan spela tv-spel utan handkontroll?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik