Sigrid Gustafsson misshandlades med ett ölglas då hon erbjöd sig att betala en 26-årig kvinnas pizzasås.
Sigrid Gustafsson misshandlades med ett ölglas då hon erbjöd sig att betala en 26-årig kvinnas pizzasås.

Den 26-åriga kvinnan tyckte att pizzasåsen var för dyr. Sigrid Gustafsson erbjöd sig att betala, men fick då ett ölglas krossat i ansiktet. - Jag blev chockad och det gjorde väldigt ont. Sigrid kan vara märkt för livet, och nu har kvinnan dömts till fängelse.

Sigrid Gustafsson, 22, stod i kön på en pizzeria i Arvika en natt i februari. Framför hennes stod en 26-årig kvinna som skulle beställa pizza, men då såsen skulle kosta tio kronor extra började kvinnan munhuggas med personalen.

– Jag erbjöd mig att betala för såsen. Hon var arg och skrek åt dem som jobbade där. Då hon började slå på kortautomaten sa jag till henne att lugna sig, berättar Sigrid.

– Då vände hon sig om och slog mig med ett ölglas i ansiktet. Jag blev chockad och det gjorde väldigt ont.

LÄS MER: Tomatsås blev förgiftad på restaurang

Medan Sigrid fördes med ambulans till sjukhus grep en polispatrull den 26-åriga kvinnan. Nu har kvinnan dömts för grov misshandel till skyddstillsyn och tre månaders fängelse, vilket nwt.se har rapporterat om.

”NN har inte själv kunnat beskriva sitt handlade i det mest avgörande skedet av händelseförloppet”, går att läsa i domen.

Bland annat skadades Sigrid i kinden.

– Jag har ett ärr under ögat och jag vet inte om det kommer gå bort. Jag får många kommentarer kring det, och ska snart genomgå plastikkirurgi, säger hon.

Den 26-åriga kvinnan ska även betala ett skadestånd om närmare 30 000 kronor till Sigrid.

LÄS MER: Misstänkt mordförsök på krog i Linköping

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Misshandel