Anaheims Jakob Silfverberg, til höger, firar sitt mål tillsammans med Shea Theodore i matchen mot Nashville.
Anaheims Jakob Silfverberg, til höger, firar sitt mål tillsammans med Shea Theodore i matchen mot Nashville.

Jakob Silfverberg gjorde sina första mål i höst när Anaheim krossade Nashville med 6–1 i NHL-ishockeyn.– Skönt att få spräcka den där nollan, det betyder alltid en hel del att få göra första målet för säsongen, säger han till Expressen.

Silfverberg blev tvåmålsskytt i matchen då han först gjorde 2–0 i numerärt underläge och sedan gjorde 3–0 när Anaheim var en man mer på planen.

– Det har nog aldrig hänt tidigare att jag lyckats göra två såna mål i en och samma match, säger Silfverberg som utsågs till matchens bäste spelare.

Efter svenskens andra mål i matchen orkade inte Nashville komma tillbaka. Flera spelare i Nashville har varit matförgiftade de senaste dagarna.

Silfverberg vann svenskkampen mot Filip Forsberg genom att göra två mål på sina fyra skott. Forsberg sköt fem skott på mål, men lyckades inte sätta något i mål.

Chockstart i New York

Det såg bra ut för Boston efter första perioden mot New York Rangers. Men efter 2–0 vände det helt och Rangers vann med 5–2.

– Starten var lite chockerande, säger Rangers-målvakten Henrik Lundqvist.

Lundqvist berättar för Aftonbladet om starten på matchen då Bostons David Pastrnak gjorde mål på svensken redan efter tio sekunder.

– Du håller på och förbereder dig hela dagen, genomför en morgonvärmning, kommer till hallen och tänker att du ska göra en bra match och så pang direkt efter tio sekunder. . . det är inte direkt optimalt, säger Lundqvist, som räddade 27 skott när New York Rangers vann tredje matchen i följd.

Två svenskassister

Efter Rangers första mål, Rick Nash målskytt, i mitten av andra perioden tog Rangers över helt.

Brandon Pirri gjorde två mål, assisterad av Mika Zibanejad i ett av dem. Även Jesper Fast noterades för en assist.

– Starten var lite chockerande, men vi har bra "go" i laget och tror på det vi gör. Jag är väldigt glad över hur vi svarade upp, säger Lundqvist.

– Vårt powerplay var den stora skillnaden. Vi fick ett par chanser i andra och det är där vi vänder matchen.

Edmonton vann matchen mot Washington med 4–1. Benoit Pouliot gjorde två mål i matchens andra period, ett av dem efter assist från Oscar Klefbom.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset