Hiphop-artisten Silvana Imam bjöd upp sin publik på scen under en spelning i Malmö på tisdagen. Runt 120 personer äntrade scenen och stjärnan utreds nu för brott, rapporterar Sydsvenskan.

En av Sveriges just nu största hiphop-stjärnor utreds för framkallande av fara för annan. Under en spelning på Malmöfestivalen på tisdagen uppmanade hon sin publik att göra henne sällskap på scenen, vilket slutade med att 120 personer tog sig upp, rapporterar Sydsvenskan.

– Det är en mycket allvarlig situation och vi är tacksamma att det inte blev allvarligare än det blev. Personalen var helt oförberedd på händelsen, säger polisens pressinformatör Nils Norling, till tidningen.

LÄS MER: Efter kritiken – stjärnan ber om ursäkt för klädvalet

Det var under Imams sista låt som händelsen ägde rum. En kameraman ska ha blivit nertrampad av folkmassan.

– Scenen är stabil nog att klara så mycket folk, i och för sig. Däremot hotades en del av den tekniska utrustningen, säger Nils Norling till Sydsvenskan.

Enligt arrangören är det även fråga om avtalsbrott. De har själv inte pratat med artisten ännu, enligt Erland Weerasinghe, enhetschef på gatukontorets arrangemangsenhet.

– Situationen är ganska färsk så det kan jag inte säga än. Men det är ett avtalsbrott, säger han till tidningen.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset