Kulstötaren Jeffrey Ige är i Rio för att försvara sin medalj.
Kulstötaren Jeffrey Ige är i Rio för att försvara sin medalj.

I London stötte han 15,50 och tog ett silver. Den här gången lär inte de längderna räcka långt, tror svenska kulstötaren Jeffrey Ige.

Inför 80 000 åskådare lyckades han 2012 övervinna den nervositet som han tidigare haft svårt att hantera. Nu vill en lugnare Jeffrey Ige redo att försvara sin medalj.

– Självklart är det så. Men samtidigt är det nya förutsättningar och både jag och mina konkurrenter har blivit bättre, så det ska bli väldigt intressant att se hur det slutar, säger Jeffrey Ige inför lördagens kultävling.

Precis som i London kommer han till Paralympics med ett årsbästa på 15,59. Då räckte hans nio centimeter kortare stöt till andraplatsen. Nu är det inte tillräckligt, tror Ige.

– Jag tror att man behöver upp mot 16 meter. Runt 15,80 tror jag krävs för åtminstone en tredjeplats. Det blir tufft, men det känns bra.

Hans personbästa ligger på 15,77, men det är inget som oroar.

– Det är de längderna jag måste upp till om det ska bli medalj. Men jag har gjort 16 meter på träning, och om jag får allt att stämma så kan det mycket väl bli upp mot de längderna.

Storfavorit är som vanligt australiern Todd Hodgetts, som tog guld i London. Han har i år förbättrat sitt eget världsrekord till 16,59 och har ett personbästa som är nästan en meter bättre än övriga.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset