Ett lyckligt Silver Snipers firar segern mot finska Grey Gunners.
Ett lyckligt Silver Snipers firar segern mot finska Grey Gunners.

Seniormötet i Helsingfors blev dramatiskt. Trots en usel start lyckades svenskarna, med Per-Arne "YoungGun" Idenfors i spetsen, kämpa sig till en vinst.

Det såg allt annat är bra ut för de svenska seniorerna i Silver Snipers i inledningen av matchen mot finska gelikarna i Grey Gunners under lördagen.

Det episka bataljen tog plats på Dust 2 och för enkelhetens skull hade kartan reducerats ner till att bara handla om a-sajten.

Finländarna hade en slipad taktik som antiterrorister och höll alla nödvändiga vinklar på ett imponerande vis. Silver Snipers hade svårt att få något gjort men hittade mer lycka på korta där de gjorde några bra försök till rushar.

LÄS MER: Upp till bevis för Silver Snipers – möter finska seniorlaget

Sista rundan innan sidbytet lyckades svenskarna bryta sig igenom och var fyra personer kvar på sajt medan 79-årige Harry ”Dirty Harry” Mälkki gått vilse i t-spawn. Dock uppstod det stor förvirring i Silver Snipers som trots övertaget inte hann aptera bomben. Det blev det snöpliga slutet av första halvan som slutade 11–4 till finländarna.

Silver Snipers-coachen Tommy ”Potti” Ingemarsson berömde finländarna i pausen och erkände att det skulle bli tufft att hämta igen det stora glappet.

LÄS MER: Inger ”Trigger Finger” Grotteblad är Silver Snipers nya stjärna

Tufft eller inte. Som antiterrorister var det en helt annan visa för svenskarna som höll sajten stenhårt. Inte minst lagets nyförvärv Per-Arne ”YoungGun” Idenfors, 57, som fick inte mindre än 40 frags i matchen. Med en trippelkill i sista rundan var segern i svenskarnas grepp och några skott senare hade de inte bara lyckats med en bragdartad comeback. De hade också försvarat den svenska hedern.

Matchen slutade 16–12 till Silver Snipers.

Silver Snipers med tränaren Tommy ”Potti” Ingemarsson och den skinande pokalen.

Hela matchen går att se i efterhand på Lenovos Twitch-kanal.

LÄS MER: Ding1: Nej, ignorera inte hatet – agera emot det

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset