Michelle Coleman och Jennie Johansson.
Michelle Coleman och Jennie Johansson.

Avstängda simduon Jennie Johansson och Michelle Coleman ber om ursäkt – och tas till nåder.Efter nyår kan de tas ut för landslagsuppdrag igen.

Svenska simförbundet skriver i ett pressmeddelande att det är konstruktiva samtal som har lett fram till att Johansson och Coleman snart är välkomna i landslaget igen.

Simstjärnorna ber samtidigt om ursäkt.

"Vi tycker naturligtvis att det är jättetråkigt att situationen har uppkommit. Det positiva är att det lett till bra diskussioner. Vi står upp för att vi inte alltid har följt vissa av de spelregler som finns, vilket vi ber om ursäkt för och i framtiden kommer vi att följa de regler som är uppsatta", säger Johansson och Coleman i pressmeddelandet.

Johansson och Coleman har stängts av för att bland annat ha dolt sponsorlogotyper på kläderna och för en hemlig incident under OS i Rio de Janeiro. Simförbundet försökte in i det längsta hålla avstängningen intern.

Enligt simförbundet ska man nu ta fram riktlinjer kring kommunikation av känslig information, för att "nå en större öppenhet och för att skapa förståelse för de beslut som fattas i den vår verksamhet vi bedriver".

Nästa stora simmästerskap är kortbane-VM i kanadensiska Windsor i december, dit 17 svenskar är uttagna. Förutom Jennie Johansson och Michelle Coleman saknas bland andra Sarah Sjöström i den truppen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset