Simningens förbundskapten Ulrika Sandmark kan tänka sig att förlänga när hennes kontrakt går ut vid årsskiftet.– Jag är väldigt nöjd med OS. Det här kommer man att minnas, det gör man inte med London 2012, säger hon.

Sandmark och förbundet har med avsikt låtit framtidsdiskussionerna vila före OS.

– Jag och Henrik (sportchefen Forsberg) ska sätta oss ned och prata när jag kommer hem. Jag trivs väldigt bra att jobba ihop med honom och alla andra också, säger Sandmark.

Sverige bröt, tack vare Sarah Sjöströms succé och tre medaljer, den 16 år långa OS-medaljtorkan. I fjol gjorde landslaget sitt bästa VM genom tiderna.

Lagkänslan tillbaka

Sandmark har inte så mycket att göra med landslagssimmarnas dagliga träning, men har styrt upp verksamheten på ett bra sätt och fått tillbaka lagkänslan i landslaget. Den saknades helt när företrädaren Greg Salter sparkades bara några månader före London 2012.

Organisationen med nationellt elitcenter i Stockholm, där bland annat Sjöström tränar, är en annan bit som lyft svensk simning och där Sandmark har ett finger med i spelet även om Carl Jenner och Andrej Vorontsov är ansvariga.

Återväxten på herrsidan, svensk simnings sorgebarn under många år, ser också bra ut. Och Sandmark är redan med i processen att planera tiden fram till OS i Tokyo 2020.

"Hoppats på mer"

Det Sandmark inte är riktigt nöjd över med OS är lagkapperna, två femteplatser och missad final i medley.

– Där hade vi hoppats på mer. Vi har en bra stomme, men det är viktigt att vi får in fler tjejer runt omkring som kan avlasta Sarah. Michelle (Coleman) är en sån, jag hade hoppats att Louise (Hansson) också skulle ta det steget. Hon var på väg, men fick inte till det. Hon flyttar till USA nu och jag hoppas hon hittar formen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset