Mycket träning men få matcher blir det för Simon Sköld.
Mycket träning men få matcher blir det för Simon Sköld.

Förra året gick jag två fighter – jämfört med NHL-spelare som spelar 82 grundseriematcher. Många undrar hur kan det vara värt att offra så mycket tid på träning för det.

Det är den vanligaste frågan jag får – hur kan det vara värt att offra så mycket tid på att träna för att tävla så sällan?

Ibland kan jag inte riktigt svara på den frågan själv, det bara känns givet för mig.

LÄS MER: Simon Sköld: ”Känner i min hand att jag träffar honom perfekt”

Känslan att få gå in i buren och tävla har alltid varit en hatkärleks-historia som jag inte kunnat vara utan. Det är så mycket känslor som finns inom mig när jag fightas att jag inte vet hur jag ska klara mig utan dem. Det är något som jag vet att jag en dag kommer behöva klara mig utan, för inte kan jag tävla och fightas för evigt.

Förra året gick jag två fighter och det låter förstås lite om man jämför med NHL-spelare som spelar 82 grundseriematcher.

Men träningen inför en MMA-match är så omfattande. Den fysiska, tekniska och psykiska aspekten måste finnas där och den ska levereras på en dag. En annan aspekt är förstås att risken med att gå in i buren blir mindre om du gör det mer sällan. De allra flesta skador sker faktiskt på träning.

LÄS MER: Simon Sköld: Ta med barnen och titta på kampsport, föräldrar

Med det sagt är det verkligen så att alla kan träna MMA, men inte alla kan träna för att tävla i MMA. För att tävla krävs det enorma uppoffringar och det tar lång tid att bli proffs och vägen ditt är stenhård. Att träna för att tävla men det handlar om tio pass i veckan och uppåt, det vill säga att vi många gånger tränar dubbla pass för att hinna med all den träningen som krävs.

Många som provat det tycker det är kul, att de får ta i, pressa sig och mår väldigt bra efteråt. Jag håller med – och även om jag har ett behov av att få utlopp i tävling så är träningen i sig tillfredställande nog att några få matcher per år räcker.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om mma simon sköld