Metros MMA-kolumnist Simon Sköld vann sin senaste match på Superior Challenge 16 i Stockholm. Här skriver han om allt som rörde sig i huvudet under matchdagen.

Fight day – dagen då allt gäller, dagen då allt ställs på sin spets.

Jag vill bara snabbspola fram tills att det är dags att gå i buren och domaren säger ”fight” – då behöver jag inte tänka mer, behöver inte hantera några infall av ”tänk om”, då är det bara handling som gäller.

Matchen börjar och jag börjar med att mäta mitt avstånd. Han är längre än mig och nu när han har fått äta upp sig igen och dricka det senaste dygnet är han väldigt stor. Men jag gör som vi har planerat, jag använder mig av mina sparkar och sätter några i magen och på hans ben.

LÄS MER: Simon Sköld: De som säger att MMA bara är våld har ingen aning vad de pratar om

Han känner av att jag börjar få träff och pressar framåt – jag blir träffad när han är påväg in. Känner det direkt.

Vi hamnar i klinch och han gör ett kast, men jag har ett bra grepp runt hans midja och kan ställa mig upp igen utan större besvär. Vi hamnar i klinch igen och jag får min rygg mot buren och han går på att ta ner mig på marken. Jag fokuserar på att behålla mitt lugn och lyssnar på mina coacher som säger till mig att ställa mig upp och det är exakt vad som händer.

Det blir en slagväxling. Set är jag som träffar med min höger. Jag känner av känslan i handen av att den satt perfekt.

Jag siktar och slår igen – och träffar, ännu en perfekt träff. Jag ser hur han börjar gå ner och ser i ögonvrån hur domaren närmar sig. Jag fortsätter – det är inte min uppgift att bryta matchen, det är hans. Jag jagar efter motståndaren längs hela buren tills vi hamnar på andra sidan. Där träffar jag med en serie och precis innan han går ner i marken av mitt sista slag kliver domaren in. Han bryter matchen och jag har slagit ut min motståndare redan i första ronden.

Känslan är obeskrivlig!

Allt mitt jobb, alla mina uppoffringar och blod svett och tårar som jag gått igenom inför den här matchen med mina träningskamrater och tränare, allt gav resultat. Jag kan inte med ord beskriva hur lycklig och glad jag känner mig i just den stunden.

In i buren för att gratta mig kom Charlie, min bonusson. Att få en kram av honom och se den stoltheten han har över mig just då är verkligen magisk.

LÄS MER: Simon Sköld: Jag drivs av känslan att kliva in i buren

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om mma