Conor McGregor överlämnade sig själv till polisen efter bussattacken förra helgen.
Conor McGregor överlämnade sig själv till polisen efter bussattacken förra helgen.

Conor McGregor gick ”bananas”, vandaliserade en buss och skadade två fighters. Vad som for i honom är omöjligt att förstå, men nu hoppas jag att UFC tar sitt ansvar och ger ett passande straff, skriver Metros MMA-kolumnist Simon Sköld.

UFC 223 den gångna helgen innebar de mest händelserika dagarna i UFC:s historia – och jag vågar även säga inom MMA som sport.

Allt börjar med att Tony Ferguson skadade sitt knä sex dagar innan match och fick dra sig ur titelmötet med Khatib Nurmagamedov.

In från ingenstans klev Max Holloway som innehar bältet i en viktklass lägre och med en vinstsvit på tolv matcher i UFC.

Här har dramat för denna gala bara börjat för på fredagen, det vill säga samma dag som invägningen, stoppade läkaren Max från att fortsätta kapa i vikt och Khabib stod återigen utan motståndare. Han sa sig vilja “möta vem som helst”.

LÄS MER: Simon Sköld: Det här är den vanligaste frågan jag får

Stafettpinnen gick vidare till Anthony Pettis men de kommer inte överens om villkoren.

Här kommer Conor McGregor in i bilden – en person som de flesta hört talas om honom, även om de knappt vet vad MMA är.

Han tog sig in i arenan tillsammans med ett helt entourage precis när en grupp fighters skulle åka tillbaka till hotellet. Conor gick bananas och kastade en pirra rakt in i en buss och glassplitter skadade två fighters. Han påstods vara där för att leta upp Khabib och för att ge igen för en dispyt mellan honom och Conors teamkamrat, Artem Lobov.

Hela episoden leder till att Conor blir efterlyst i New York och hans privatplan får flygförbud. Han lämnar själv över sig till polisen och släpps sedan mot borgen på 50 000 dollar.

Tre fighter får ställas in – två på grund av skadade utövare och en på grund av att det var Conors teamkamrat som deltog i “upploppet” inne i arenan.

För Khabib blev det till att möta Al Iaquinta. Imponerande av Al att ta matchen med så kort varsel – och lika stort av Khabib att tacka ja till tre nya motståndare samma vecka som fighten ska äga rum. Varav två 24 timmar innan det är dags för match.

LÄS MER: Conor McGregor gripen efter bussattack

Khabib vann matchen efter enhälligt domslut. Men lika imponerad som jag är av Khabib är jag besviken på Conor. Han är inte bara en champ, han är också en pappa. Vad som for i honom och fick honom att bete sig på det där viset kan jag omöjligt förstå. Jag hoppas att UFC tar sitt ansvar och ger honom ett passande straff när han fått sin dom.

Jag och många andra hoppas också att han kommer tillbaka till UFC och fightas på riktigt. En match mellan Khabib och Conor är något jag tror alla vill se. I synnerhet efter det här.

Så fort Conor tagit tag i sina personliga problem vill säga, för hans uppförande i helgen tyder på att allt inte är som det ska.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om mma simon sköld