Simons passion gav drömjobbet Simon Löfgren, 22, lyckades få jobbet som säljare – trots att han saknade kvalifikationerna.
Simons passion gav drömjobbet Simon Löfgren, 22, lyckades få jobbet som säljare – trots att han saknade kvalifikationerna.

Simon hade fel CV – men rätt inställning.

Simon Löfgren, 22, var förare i tunnelbanan. Men han klev upp ur underjorden – och fick jobbet han inte alls trodde att han kunde få.

Det var genom nätverket Young Talents of Sweden som tunnelbaneföraren fick sitt drömjobb.

Nätverket tycker att rekryteringsprocessen i svenskt näringsliv ofta är förlegad och har därför skapat en egen process för att fånga upp och rekrytera unga talanger till företag:

– När organisationer frågar sig själva vilka som är deras mest värdefulla medarbetare så visar det sig ofta att det är helt andra personer än de som verkade bäst på cv:t. Ett vanligt cv säger väldigt lite om hur en jobbkandidat kommer att prestera på jobbet. Simon skulle aldrig ha fått sitt nuvarande jobb utifrån ett vanligt cv, säger Martin Eriksson, en av grundarna av nätverket.

Simon Löfgren fick jobbet genom att 90 procent av krutet i den personliga presentationen lades på att exemplifiera karaktärsdragen ”passion”, ”potential”, ”driftighet” och ”tävlingsinstinkt”.

Meriterna handlar här inte om utbildningar eller tidigare jobb. 

I stället fokuseras på hur han har manifesterat dessa olika kvaliteter. 

Till exempel exemplifieras passionen med att han  flitigt läser både facklitteratur i försäljning och böcker om personlig utveckling och deltar i olika försäljningsnätverk.

På kort tid har Simon klivit upp som organisationens näst bäste säljare.

– Nu stormtrivs jag och vet att jag kan lyckas. Jag kör mitt eget race med försäljningen och pengarna trillar in. Jag har satt ett första mål om att spara 20 000 kronor i månaden för investeringar och i att bygga en jäkligt bra framtid.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset