Matt Groening, känd för att ha skapat långköraren The Simpsons och kultfavoriten Futurama kommer att göra en ny serie för Netflix. Serien, som beskrivs som en "animerad komedi-fantasy för vuxna" kommer att ha premiär 2018.

Drygt 30 år efter att The Simpsons gjorde sin debut i Tracey Ullman Show i april 1987 kommer Matt Groening, dess skapare, med en ny serie kallad ”Disenchantment”.

LÄS MER: Här är 10 bästa feelgood-filmerna på Netflix 2017

Det är Netflix som har skrivit under ett avtal med Groening, som också skapade kultfavoriten Futurama, och beställt 20 avsnitt av vilka kommer att ha premiär 2018. Det skriver A.V. Club.

Enligt Netflix kommer tittarna att få besöka det ”sönderfallande kungariket Dreamland” där de får möta den alkoliserade prinsessan Bean, hennes alvkompanjon Elfo samt hennes personliga demon Luci.

Huvudrollen kommer att spelas av Abbi Jacobson, känd från Broad City. Även flera favoritskådespelare från Futurama kommer att medverka – bland annat John DiMaggio, Billy West, Maurice LaMarche och Tress MacNeille.

”Disenchantment kommer att handla om döden, kärlek och sex och hur vi lyckas skratta i en värld fylld av lidande och idioter.”, säger Groening enligt A.V. Club.

Disenchantments tio premiäravsnitt kommer att släppas 2018.

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Netflix 2017

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Netflix Simpsons