En brasiliansk stad fylld av "extremt attraktiva" kvinnor är på jakt efter kärleken och efterlyser därför lämpliga singelmän. Deras krav: Männen måste följa deras regler och får bara komma in till staden på helgerna. 

I staden Noiva do Cordeiro i sydöstra Brasilien lever ungefär 600 kvinnor i ett matriarkat. Deras söner skickas i väg när de fyllt 18 år och enbart ett fåtal makar släpps in i staden på helgerna. Men bristen på män har börjat göra några unga kvinnor frustrerade och de söker därför efter singelkillar.

Nelma Fernandes, 23, medger för brittiska The Mirror att det är omöjligt för de yngre invånarna – som är kända i regionen för att vara slående vackra – att hitta en lämplig blivande fästman.

– De enda män som vi singelkvinnor möter här är antingen gifta eller släkt till oss. Jag har inte kysst en man på länge, säger hon. 

Men trots att singelkvinnorna är på jakt efter män är de inte intresserade av att lämna sin stad.

– Vi skulle vilja lära känna män som är beredda att ge upp sin egen tillvaro och bli en del av vårt samhälle, säger Nelma Fernandes. 

Den man som känner sig lockad av kvinnornas efterlysning ska vara medveten om att han förväntas följa deras direktiv.

– De måste ställa upp på att göra som vi säger och leva efter våra regler, säger Nelma Fernandes.

Noiva do Cordeiro, som ungefär betyder ”Lammets brud”, grundades 1891 när Maria Senhorinha de Lima slog sig ned i staden efter att ha blivit stämplad som en äktenskapsbryterska och skickats i exil från sin kyrka och sitt hem. Snart fick hon sällskap av fler singelkvinnor och ensamstående mammor.

Efter att män kommit dit och försökt hävda bestämmanderätt bestämde sig kvinnorna för att förbjuda manliga invånare i staden. Nu styr kvinnorna allt som rör staden.

Facebook.com/noivadocordeirocomunidaderural
Facebook.com/noivadocordeirocomunidaderural
Facebook.com/noivadocordeirocomunidaderural
Facebook.com/noivadocordeirocomunidaderural
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset