Sirius Alexander Nilsson (till vänster) och Ante Björkebaum kan snart få fira allsvenskt avancemang. Arkivbild.
Sirius Alexander Nilsson (till vänster) och Ante Björkebaum kan snart få fira allsvenskt avancemang. Arkivbild.

Allsvenskan är nära nu.Sirius besegrade Örgryte med 4–1 och kan börja drömma om svårare motstånd nästa år.– Det är fortfarande nio poäng att spela om, varnar Kim Skoglund.

Tre omgångar återstår. Sirius har fem poäng tillgodo på AFC United och sex på Halmstad. Dessutom möts den jagande duon i sista omgången.

Det mesta talar alltså för att det spelas allsvensk fotboll i Uppsala nästa år – även om det är svårt att få några uttalanden i den riktningen.

– Det är fortfarande tre matcher kvar. Men om vi vinner mot Halmstad (i nästa omgång), då är det klart. Vi är väldigt laddade för den matchen, sade Kim Skoglund till TV4 Sport efter 4–1 mot Örgryte.

Sirius har vunnit tio av sina 14 hemmamatcher i superettan i fotboll den här säsongen. Segern mot Öis var förmodligen den enklaste (6–0 mot Degerfors kan konkurrera men då dröjde ledningsmålet till den 42:a minuten).

Inför 5 554 åskådare på Studenternas IP trillade målen in i strid ström. Jakob Bergman öppnade slussarna när han slog in en retur i den nionde minuten. Ante Björkebaum, Alexander Nilsson och Björkebaum igen såg till att det var 4–0 redan i paus.

Det gick så fort att tvåmålsskytten inte höll ordning på fullträffarna.

– Mitt första, det är en fin framspelning (Christer Gustafsson) och bara att peta förbi målvakten. Trean eller fyran, jag vet inte vilket jag gör (4–0), är ett bra anfall hela vägen, sade Björkebaum.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset