Sirius lagkapten Niklas Busch Thor. Arkivbild.
Sirius lagkapten Niklas Busch Thor. Arkivbild.

En seger från att säkra en plats i allsvenskan nästa år.Nu är det riktigt nära för Sirius.– Det är fantastiskt att vara med om det här, säger Niklas Busch Thor.

Allt tyder på att Sirius nästa år är ett allsvenskt lag, för första gången på över 40 år. Nu är avancemanget bara en seger bort.

– Man är såklart medveten om situationen, men man försöker ha tankarna på ett normalt sätt. Tänka att vi ska vinna den här matchen som alla andra matcher, men nånstans börjar man ju bli förväntansfull, säger Sirius lagkapten Niklas Busch Thor till TT.

I vägen står dock ett lag som också har mycket att spela för: Halmstad, just nu på kvalplats, på bortaplan.

– Halmstad är ett jättebra lag och vi förväntar oss att det blir tufft. De måste ju gå för det, och vi vill göra detsamma – vi kommer inte backa hem eller vika ner oss. Jag tror att båda kommer vilja ta initiativet och att det bli en kul match att se på.

Mittfältaren har spelat i Sirius sedan 2014 och är en viktig kugge i det lyckade lagbygget.

– Det har alltid varit roligt, men att vara i det här läget med de här spelarna gör ju det hela ännu roligare.

Tre poäng mot Halmstad och det är klart.

– Det skulle vara fantastiskt häftigt. Men man får inte tänka för mycket att det ska hända just den här matchen. Vi har jobbat väldigt hårt för att komma till det här läget och det gäller att försöka njuta lite också.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset