Tisdag den 2 april är sista dagen att lämna in deklarationen för den som vill ha skatteåterbäringen redan i april.
Tisdag den 2 april är sista dagen att lämna in deklarationen för den som vill ha skatteåterbäringen redan i april.

Vill få skatteåterbäringen i april utan att ändra i deklarationen? Då är det dags att skicka in den nu – den 2 april är sista dagen för de som önskar tidig utbetalning.

Tisdag den 2 april är ett viktigt datum för många som deklarerar.

Det är nämligen senast då som många deklarationen ska vara Skatteverket tillhanda, om du inte har gjort några ändringar och vill ha skatteåterbäringen på kontot redan i april.

LÄS MER: Skatteåterbäringen 2019 – här är datumen du bör hålla koll på

Enligt Skatteverket kommer utbetalningen i så fall att ske mellan 9-12 april. Det kräver dock att man har ett bankkonto anmält hos Skatteverket, har man inte det kan utbetalningen dröja.

– Du kan fortfarande få dina skattepengar i april. Men du får i så fall begära en utbetalning i e-tjänsten Skattekonto, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Viktigt att se över deklarationen

Flera experter har dock tidigare rekommenderat att man inte ska vara för snabb när man deklarerar. Det kan nämligen finnas ytterligare avdrag att göra.

– Det kan vara värt att ge deklarationen en timme eller två. Kan man göra en förändring som gör att skatteåterbäringen blir större så är det ofta värt att få den senare, sade Christina Söderberg, sparekonom på Compricer, tidigare till Metro.

LÄS MER: Så fungerar de vanligaste avdragen

Beskattningsbara utgifter som kan vara värda att se över är exempelvis räntekostnader, rut- och rot-avdrag och resor till och från arbetet.

Och även om man inte ska få tillbaka pengar kan det vara bra att omgående se över deklarationen. Om ens restskatt överstiger 30 000 kronor måste man betala ränta på 1,25 procent, en ränta som började ticka redan den 12 februari.

– Även de som ska betala in mindre än 30 000 behöver göra så innan maj för att undvika räntekostnader, sade Christina Söderberg.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset