Vid Uppsala universitet kan du läsa kursen "Dinosauriernas tidsålder".
Vid Uppsala universitet kan du läsa kursen "Dinosauriernas tidsålder".

Vad sägs om att plugga dinosauriekunskap, retorik eller svensk film? Enligt www.antagning.se finns det närmare 400 sommarkurser att söka innan den 15 mars och Metrojobb har listat några av de mest spännande.

”Sverige på film och i TV: Representationer av etnicitet, genus, klass och sexualitet sedan 1960”, Linnéuniversitetet, 7,5 hp, distans

Här får du lära dig mer om vilken position film och tv haft i det svenska samhället och vilka värderingar svenska TV- och filmproduktioner har haft förmedlat. Här får du upptäcka den rörliga bildens historia ur både ett socialt och kulturellt perspektiv.

”Fri akvarell”, Umeå universitet, 7,5 hp, Umeå

En målarkurs för dig som vill utveckla ditt konstnärliga uttryck och lära dig om akvarellfärgernas egenskaper och möjligheter. Här får du åka ut till ön Fjäderägg utanför Umeå och måla i vackra landskap.

LÄS MER: Här är framtidens yrkesroller inom IT – där du inte behöver jobba i IT-branschen

”Dinosauriernas tidsålder”, Uppsala universitet, 7,5 hp, Uppsala

Utveckla dina Jurassic Park-kunskaper i den här kursen som täcker dinosauriernas levnadstid och undergång. Här får du en introduktion till jorden och livets utveckling med utgångspunkt i dinosauriernas tid. Du får även lära dig om andra ryggradsdjur.

”Grundläggande spelprogrammering”, Linnéuniversitetet, 7,5 hp, distans

Om du i framtiden vill jobba med att utveckla spel kan det här vara den perfekta kursen för dig. Här får du en teoretisk introduktion till spelutveckling innehållande bland annat grafik, animering och artificiell intelligens. Förkunskapskrav är 30 hp i datavetenskap.

”Genus och politik”, Mittuniversitetet, 7,5 hp, distans

För dig som är intresserad av politisk-filosofiska begrepp som representativitet, medborgarskap och demokrati. Här lär du dig bland annat om feministisk statsvetenskaplig forskning och intersektionella perspektiv på politiska teman.

LÄS MER: Elaine Eksvärd: Så gör du en redovisning som berör publiken

”Harry Potter och hans världar”, Linnéuniversitetet, 7,5 hp, distans

Om du än i dag läser Harry Potter-böckerna om och om igen har du i den här kursen ett ypperligt tillfälle att ännu en gång dyka ner i hans magiska värld. Fördjupa dig i J. K. Rowlings författarskap, studera fantasygenren och få nya perspektiv på Harry Potter inom både film och litteratur.

”Retorik: Att tala”, Linköpings universitet, 7,5 hp, Linköping

Lär dig retorikens grunder och hur du genom ord, röst och kroppsspråk kan förmedla dina tankar och känslor så att ditt budskap får det genomslag du önskar. Här får du möjlighet att utveckla din förmåga att analysera och genomföra olika typer av tal.

Faunistik och floristik, Linköpings universitet, 9 hp, Linköping

Om du är växttokig, har gröna fingrar eller bara vill lära dig mer om nordiska växt- och djurgrupper kan den här kursen vara något för dig. Här lär du dig olika tekniker för identifiering av växter och insamling av insekter i fält. Kursen består både av föreläsningar och fält- och laboratoriearbete. Förkunskapskrav: 6 hp inom biologi eller liknande.

”Kriminalitet och missbruk”, Mittuniversitetet, 7,5 hp, distans

Studera kriminologi och få en introduktion till området kriminalitet och missbruk. Här belyses olika typer av droger och missbruk samt dess koppling till olika former av kriminalitet. Kursen har både ett individ- och samhällsperspektiv.

LÄS MER: Så många får jobb efter YH-utbildningen

”Designportfolio, cv och yrkesprofil”, Högskolan Kristianstad, 7,5 hp, distans

Bli en stjärna på att söka jobb genom att lära dig skriva ett cv och personligt brev som fångar läsaren. Här lär du dig att formge och formulera ditt budskap i förhållande till mottagaren och hur du presenterar dig själv och ditt arbete på ett sätt som uttrycker vem du är.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset