Inled det nya året med en resa utöver det vanliga. Lägg därtill en prisbild som ingen julsemester eller sportlovsresa i världen kan matcha med. Lågsäsong är reseproffsens favorittid på året och det är nu du gör de bästa fynden.

Allt handlar om rätt inställning när man letar efter den där billiga resan som ska ta en till paradiset. Se det som en sport – den som övat upp tålamodet och uthålligheten bäst vinner. För det gäller att ha is i magen. Resebolagen vill aldrig stå med halvfulla hotell och flygbolagen undviker att flyga med tomma stolar. Detta är till konsumenternas stora fördel.

Hela hemligheten är att resa när ingen annan reser.
Inled det nya året med en sista – minuten utöver det vanliga.

Sportlov, jullov och alla andra högsäsonger är rena guldgruvor för branschen och det är också då priserna skjuter i höjden. För den som inte är begränsad att resa under dessa perioder ska undvika att boka sin semester just då. Januari och februari däremot – ett smörgåsbord av billiga resor till världens alla hörn.

Upptäck dessa 7 prisvärda drömdestinationer under lågsäsong:

1. Kuba

Metro

Typ: Endast flyg
Arrangör: Ving.se
Prisexempel: Från 4694 kr
Varför resa hit nu?
Det råder Kuba-feber om man ska tro resefanatiker på Instagram. Aldrig förr har så mycket foton (riktigt snygga sådana) florerat på den påtagliga retro-vibben som råder i landet. Mycket här är gammalt, från arkitektur till bilar, men ändå går det inte att undgå en nyfunnen upptäckaranda för Kuba.

2. Mexiko

Mexico

Typ: Endast flyg
Arrangör: Tui.se
Prisexempel: Från 5998kr
Varför resa hit nu?
För att du redan varit i Thailand flera gånger och du söker något nytt. Flyg till Cancun men undvik turistströmmarna i Playa del Carmen som hade sin riktiga charm för 15 år sedan. Då var jag här för första gången och då var mycket fortfarande orört. Nej, det tåget har gått. Nu är det Tulum som gäller och den vackra ön Isla de Holbox.

3. Playa Bara, Fuerteventura

Playa Bara

Typ: All Inclusive
Hotell: Melia Gorriones
Arrangör: Apollo.se
Prisexempel: Från 6798 kr
Varför resa hit nu?
Med handen på hjärtat, visst är det gött när allt ingår, och då menar jag allt. All Inclusive under högsäsong blir gärna lite för mycket av det goda. Boka istället en resa under lågsäsong till en av de vackraste (och mest underskattade) Kanarieöarna, Fuerteventura. Mindre folk, mer yta och precis lika mycket ”inclusive”.

4. Dominikanska republiken

Typ: Flyg och boende
Hotell: Puerto Plata Village (5-stjärnigt)
Arrangör: Resia.se
Prisexempel: Från 5498kr
Varför resa hit nu?
För det blir inte billigare än så här. Av någon anledning fortsätter Dominikanska att vara en av de absolut billigaste charterdestinationerna. Thailand är dyrt i jämförelse. Här i Karibien är vattnet lite blåare, havsbrisen lite ljuvare och rytmerna lite groovigare.

5. Hongkong

Typ: Endast flyg
Flygbolag: SAS.se
Prisexempel: Från 5441kr
Varför resa hit nu?
För att du är trött på att alla bara tjatar om New York hela tiden. Visserligen är Hongkong-dollarn knuten till den amerikanska Dollarn, men prisläget här känns ändå mer varierat. Visst kan man käka fint men lika gott är det på den lokala kineskrogen i hippa kvarteren Sheung Wan. Hongkongs shopping är overkligt bra och pulsen filmisk.

6. San Francisco

Metro

Typ: Endast flyg
Flygbolag: Norwegian.se
Prisexempel: Från 5000kr
Varför resa hit nu?
För att lågprisbolagen nu gör det billigare än någonsin att besöka västkusten. Norwegian flyger till Oakland, 1 timme från San Fran, men lite gör det när färden över Oakland Bridge i Bay Area gör Insta-lyckan total. I USA:s mest liberala stad (sorry New York) är stilarna många, kullarna höga och matkulturen experimentell. En fröjd med andra ord för öga och gom.

7. Aruba

Aruba

Typ: Endast flyg
Arrangör: Ving.se
Prisexempel: Från 4999kr
Varför resa hit nu?
Nu gör Västindien äntligen comeback efter några år i glömska. Faktum är att jänkarna ett tag gjorde denna del av världen onödigt dyrt för oss européer. Nu känns det som att allt fler svenska researrangörer åter vänder blickarna hit till en av de vackraste platserna på jorden. Och prisläget? Överkomligt och hotellutbudet blir allt bättre.

Fotnot:
All priser ovan är från-priser och baseras på utresa från Stockholm vecka 6 (6-12 feb). Kostnader kan tillkomma. Se länkar i text för uppdaterade priser.

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset