Skatteverket rekommenderar alla svenskar att deklarera i god tid. Somliga är bättre än andra på att ta till sig av rådet. Bilden är en genrebild.
Skatteverket rekommenderar alla svenskar att deklarera i god tid. Somliga är bättre än andra på att ta till sig av rådet. Bilden är en genrebild.

Uppskjutarbeteende kan ibland försätta en i jobbiga situationer. Det fick en sista minuten-deklarant i Trollhättan känna på under måndagskvällen.

Det var vid 21.15 på måndagskvällen som polisen i Trollhättan fick ett larm om att en man låst in sig i galleria Diana på Kungsgatan, en byggnad som bland annat inhyser Skatteverkets kontor.

– Enligt anmälaren var det en person som skulle posta sin deklaration som var inlåst, berättar inre befäl i Trollhättan, Marcus Carlsson till TTELA.

Någon hade ställt upp dörren till gallerian, som egentligen stänger tidigare på kvällen, med en träplanka. Samtidigt stod flera personer utanför och väntade på tur att få lämna in sina deklarationer.

– Mannen blev utsläppt av polispatrullen och de som stod utanför blev insläppta för att kunna lämna deklarationen, säger Jörgen Nygren, talesperson för polisen i östra Fyrbodal, till Metro.

► 100 000 i straffskatt för Pewdiepie

Men de som kom efteråt hade troligtvis ingen möjlighet att lämna in sin deklaration. Åtminstone inte i pappersform.

– Sen kan man väl dra en sensmoralens tanke om att man kanske ska vara ute i bättre tid och lämna in sin deklaration säger Jörgen Nygren och fortsättter:

– Men var det till midnatt så hade de ju hela dygnet på sig så då kan man ju fråga sig vad Skatteverket gör för att de ska kunna lämna in sin deklaration.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset