Erik Johansson spelar i ”Treater”, som har premiär den 24 mars.
Erik Johansson spelar i ”Treater”, som har premiär den 24 mars.

I veckans resintervju minns skådespelaren Erik Johansson en otrevlig resa till Sharm el-Sheikh i Egypten. Desto soligare minnen har han från Kalifornien och Barcelona. Han packar alltid ner Resorb och är gärna först i sällskapet med att inviga hotelltoan.

Bästa resminne…

– När jag och ett gäng kompisar bilade i Kalifornien, längs Highway 1, i solnedgången. Det var 2008 tror jag, vi gjorde San Francisco, Las Vegas och Los Angeles på tre veckor. L.A. var nog bäst. Jag hade hört så mycket dåligt innan men blev positivt överraskad. När vi var i Venice bodde vi hos en kompis; hängde i hans trädgård, käkade middagar, badade och gjorde alla turistgrejer. 

Värsta resminne…

– 2005 åkte vi några kompisar till Sharm el-Sheikh i Egypten över jul. Första kvällen åt jag chateaubriand som ju ska vara lite fint så där men jag lovar, köttet var inte särskilt flott. Jag blev magsjuksjuk och satt sen på muggen i en vecka. När kompisarna var ute och festade eller dök bland korallreven låg jag på hotellrummet och käkade pitabröd. 

Favoritresmål…

– Just nu är det Barcelona. Det är där jag har varit flest gånger. Jag tycker att det är en fantastisk stad som har allt. Själva atmosfären är grym och du hittar både det bästa av det lyxiga och bohemiska. Dessutom finns ju en strand, vilket är ganska ovanligt för storstäder i Europa. I området El Raval finns en gigantisk saluhall som jag gillar mycket. I samma trakt ligger också Moderna museet, utanför där kan man sitta och kolla på skejtarna och dricka bärs i solen hela dagen. 

Det packar jag alltid ner

– Resorb! I alla fall om jag planerar att vara bakfull. Om man sätter i sig en sån innan man går och lägger sig brukar det funka. Om det är placebo-effekt? Säkert, men det hjälper ju i alla fall. 

Det första jag gör på hotellrummet: 

– Inviger muggen. Det är något extra lyxigt när man vet att ingen i sällskapet varit där innan (skratt). Kliniskt, liksom. Annars brukar jag kolla vad det finns för kanaler. Ibland kan det vara rätt skönt att slökolla på tv:n under semestern.  

Restipset…

– Boka platserna vid nödutgången, särskilt om du ska flyga långt, då får du nämligen extra benutrymme. Ska du resa med en bebis har jag också upptäckt att det kan vara ganska bra att ha med sig en Ipad. Med Teletubbies i närheten blir det inte lika långtråkigt för min son. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset