Brynäs Jesper Jensen och Oskar Lang i Leksand under torsdagens SHL-match.
Brynäs Jesper Jensen och Oskar Lang i Leksand under torsdagens SHL-match.

Leksand åkte på sin sjunde raka förlust i derbyt mot Brynäs med 1–4.Nu frågar sig alltfler: Hur många förluster orkar Leksand?– Det tar självklart på vårt självförtroende, erkänner Leksands lagkapten Jesper Ollas.Samtidigt signalerar Leksands styrelse att klubben har pengar till förstärkningar.

Leksand har vunnit en match den här säsongen. Borta mot Brynäs.

Nu fick gästrikelaget revansch när de kom till Leksand och vann övertygande med 4–1.

Det var ett derby där klass slog ut motivation.

Brynäs dominerade den första perioden och lagets 1–0-ledning i första pausvilan borde varit större.

I andra perioden lyfte Leksand, tog över spelet, men gjorde för få mål. Oskar Langs kvittering till 1–1 (hans första SHL-mål) var för liten utdelning i förhållande till spelövertaget.

Istället kontrade Brynäs in 2–1 i slutet av perioden och utökade till 3–1 i början av tredjeperioden. Därmed var Leksand ett slaget lag.

Tråkigt, tråkigt

– Det är för tråkigt. Vi borde verkligen större utdelning med tanke på vårt fina spel. Så tråkigt att vi inte kan betala tillbaka till vår fina publik, suckade Jesper Ollas efter matchen.

Detta var Leksand sjunde raka förlust. Nu erkänner Jesper Ollas att motgångarna påverkat självförtroendet hos spelarna.

– Med ett större självförtroende hade vi säkert vunnit någon eller några av de senaste matcherna som vi spelat riktigt bra. Men samtidigt vill jag betona att det fortfarande är en bra stämning i laget.

Jesper Ollas medger att det saknas kraft i det offensiva spelet, men han tänker inte på förstärkningar.

– Nu är det vi som ska ordna upp detta och hålla Leksand kvar i SHL Vi är på rätt väg och då vill jag inte prata om nya spelare i laget.

Finns resurser

Mikael Karlberg, som ingår i Leksand sportråd berättar att de söker efter förstärkning. Främst när det gäller det offensiva spelet.

– Men i dag finns inga riktigt bra spelare på marknaden som är lediga. Samtidigt gäller det att vara försiktig med ekonomin, säger Mikael Karlberg, som dock får ett klart besked från Åke Norström, ordförande i Leksands IF:

– Om sportrådet har hittat bra spelare som de vill satsa på så kommer vi att skapa ekonomiska möjligheter för detta. Det är säkert och det ska vi klara. Vår uppgift i styrelsen är att hålla laget kvar i SHL.

Bäst i Leksand mot Brynäs: hemmapubliken som aldrig gick hem utan fortsatte heja på sitt lag över tio minuter efter matchen.

   

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset