Linköping besegrade Djurgården på hemmais.
Linköping besegrade Djurgården på hemmais.

Full pott mot Djurgården på två dagar – och första fullpoängaren i egna arenan under hösten.Linköping följde upp fredagens 5–4 på bortaplan med att vinna hemma med 2–1.Målvakten Jakob Johansson räddade 31 av 32 skott – i ett starkt defensivt hemmalag.

LHC hade bara plockat tre av 15 möjliga poäng hemma och inte tagit någon endaste trepoängare.

Men mot Djurgården blev det för första gången den här säsongen full pott inför de egna fansen.

– Egentligen är det inget snack om att vi är bättre. De har framför allt sina vassa lägen i power play, annars känns det som att vi har ganska bra koll, ler målvakten Jakob Johansson.

23-åringen återvände i våras till klubben han tidigare vunnit J20-guld med, efter att ha imponerat i allsvenska Mora i fjol.

Då startade han samtliga matcher utom fyra.

Hård konkurrens

Nu är det stenhård konkurrens om positionen som burväktare med Marcus Högberg – och Johansson har hittills inlett fem av elva fajter.

– Det är bra att vi inte har någon uttalad förstemålvakt, utan den som är bäst för dagen ska spela, menar han.

När LHC slog Djurgården med 5–4 i fredags och tog sin tredje raka bortavinst vaktade Marcus Högberg kassen.

Men då lagen drabbade samman redan dagen därpå igen var det Jakob Johanssons tur.

– Det är kul att spela två dagar i rad mot samma lag. Man tar ju med sig mycket av det som hände matchen innan, säger Johansson.

Då vände hans Linköping 0–3 till 5–4 och farten fanns kvar direkt från nedsläpp.

Djurgården hängde inte med Broc Little, som fälldes och satte sedan läckert sin egen straff upp i nättaket.

Jakob Lilja ökade på efter att ha åkt solo från egen zon i spel fyra mot fyra – och det såg ut som att LHC skulle nolla sina motståndare.

Blev spännande

Men drygt sex minuter före slutet reducerade Calle Ridderwall och skapade ännu mer spänning i den underhållande och tempofyllda matchen.

– Jakob agerar väldigt lugnt mellan stolparna och hela laget lyckas behålla strukturen även då vi blir tillbakatryckta. Tidigare har vi blivit stressade och för långa i laget då, framhåller tränaren Dan Tangnes.

– Sedan måste jag framhålla Sebastian Karlsson, då han kastar sig in med hela kroppen och täcker skott på slutet. Det skickar väldigt bra signaler till lagkompisarna, säger Tangnes.

– Linköping är bättre än oss i första. Sedan har vi perioder som är ganska bra och vi gör bra grejer. Men vi har lite svårt att få till, suckar Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset