Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Simning TT

En drös medaljer och utmärkelser efter ett otroligt 2017.

Nu prisas Sarah Sjöström på nytt:

Hon har utsetts till årets simmare i Europa för första gången i karriären.

Sarah Sjöström hade ett alldeles utomordentligt 2017. Nu har hon utsetts till årets simmare i Europa på damsidan av det europeiska simförbundet Len. Den ungerska simmerskan Katinka Hosszu hade vunnit utmärkelsen fyra år i rad, men nu vinner Sjöström priset för första gången i sin karriär.

Priserna har bokstavligen haglat över henne. För en vecka sedan utsågs hon på Idrottsgalan till ”Årets kvinnliga idrottare”, för tredje året i rad, och hon fick också ta emot Bragdguldet 2017. Dessutom blev hon utsedd till Europas bästa idrottare av ANOC, Association of National Olympic Committees, som är en sammanslutning av världens nationella olympiska kommittéer.

Det jag är mest nöjd med är helheten, att jag kunde prestera under en så himla lång tid, det trodde jag var omöjligt. Att slå världsrekord efter världsrekord och fortsätta att pressa gränserna hela tiden — det är jag mest nöjd med, summerade Sjöström sitt 2017 efter Idrottsgalan.

Hon tog tre VM-guld, ett VM-silver och satte två världsrekord i Budapest. Under hösten vann Sjöström världscupen och sedan avslutande hon året med tre EM-guld och fyra världsrekord i kortbana i Köpenhamn.

Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset