Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Simning TT

Ny dag, nytt världsrekord för Sarah Sjöström. Men inte på 50 meter fjäril.

Nej, hon putsade sitt eget världsrekord på 200 meter fritt.

Jag kan inte tro det, säger hon enligt SVT.

Sarah Sjöström jagade Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjäril på kortbana under världscupen i Eindhoven, men misslyckades.

I stället blev det en putsning av världsrekordet på 200 meter fritt. Svenskan slog i kaklet på tiden 1.50,43, 35 hundradelar snabbare än sitt gamla rekord från Doha 2014.

Wow! Jag har aldrig blivit så överraskad över ett världsrekord tidigare. Det var inget jag förväntade mig i dag, säger Sjöström efter loppet enligt SVT.

Hon var hela en sekund och 20 hundradelar före tvåan i loppet Federica Pellegrini, Italien, och nästan två sekunder före trean Femke Heemskerk, Nederländerna.

Jag har inte ens tränat för 200 fritt det här året och sänker nu mitt personbästa. Jag inte tro det, säger hon.

Tidigare under tävlingen missade hon alltså att bräcka sin landsmaninna Therese Alshammars världsrekord på 50 fjäril. I försöken var Sjöström bara 17 hundradelar från rekordet, med tiden 24,55. Men i finalen ville det sig inte.

Hon simmade överraskande in som tvåa, en ynka hundradel bakom nederländskan Ranomi Kromowidjojo som vann på tiden 24,54. Sjöström hade samma tid som i försöket. Trea i loppet blev nederländskan Maaike de Waard.

Sarah Sjöström satte ett nytt världsrekord på 100 meter frisim med tiden 50,58, när kortbanetävlingarna i Eindhoven inleddes på fredagen.

Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset